Au chiulit de la Bac-ul de toamnă

Nici nu a inceput bine cea de a doua sesiune examenului de bacalaureat din acest an, că s-au şi înregistrat absenţi.

La proba orală de limba şi literatura română, unde s-au înscris 22 de absolvenţi, patru nu s-au prezentat la evaluare, la limba maternă, oral, a lipsit un candidat, în timp ce de la testarea orală la limbă străină au chiulit patru, ne-au transmis oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj.

Potrivit sursei citate, nu s-au înregistrat incidente. Ultima probă orală, cea în care vor fi evaluate competenţele digitale, se va desfăşura în cursul zilei de vineri. 22 de candidaţi şi-au anunţat participarea.

Conform Metodologiei  de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat rezultatele obţinute la probele orale ”nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional.”

Probele de foc, respectiv probele scrise, vor începe luni, 22 august 2016, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, probă la care s-au înscris 293 candidaţi.

Menţionăm că în judeţul Sălaj atât probele orale, cât şi probele scrise se  desfăşoară la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, unitate de învăţământ care este deopotrivă Centru de Examen şi Centru Zonal de Evaluare.

Alte articole

Leave a Comment