Atelier de creație populară la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău

Miercuri 14 noiembrie, la L.P.S. „Avram Iancu” din Zalău s-a derulat o activitate cu tema: „Să ducem tradiția mai departe!”, din cadrul proiecului educațional „Azi la grădiniță, mâine la școală”; proiect care va fi desfășurat la nivel local.
Inițiativa aparține cadrelor didactice ale învățământului primar de la L.P.S. „Avram Iancu” Zalău. Motivul principal al inițierii proiectului vizează crearea și consolidarea unei punți de legătură între ciclul preșcolar și cel primar, concomitent cu păstrarea și reafirmarea valorilor, dar și promovarea tradițiilor locale în an centenar.
În acest sens, s-a propus desfășurarea unui atelier de creație populară, sub îndrumarea prof. înv. preșcolar Ancuța Pop și a prof. înv. preșcolar Paula Stîna (artist popular), de la G.P.P. „Dumbrava Minunată” Zalău.
Activitatea din cadrul acestui atelier a presupus pictarea unor linguri de lemn și a unor farfurii din carton cu motive tradiționale din Sălaj, preluate din portul popular specific zonei.
De remarcat este faptul că toate cadrele didactice ale L.P.S. „Avram Iancu” și partenerii s-au implicat în realizarea unei activități deosebite, care reafirmă etosul românesc.

Leave a Comment