Apel al Inspectoratului Scolar catre firmele si institutiile salajene

Apel al Inspectoratului Scolar catre firmele si institutiile salajene

Aproape 60 de elevi salajeni care au participat la etapele nationale ale olimpiadelor scolare si care au adus premii importante judetului urmeaza a fi premiati, la finele acestei luni, in cadrul evenimentului Gala Olimpicilor. Festivitatea de premiere face parte din activitatile ce vor avea loc cu ocazia aniversarii Zilelor Invatamantului Salajean, stabilite pentru saptamana 21-27 noiembrie.

Dupa cum a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa inspectorul scolar general Ioan Abrudan, premierea olimpicilor va consta in diplome si bani, pentru a rasplati performantele obtinute de catre acestia la competitiile nationale. Facem un apel catre agentii economici si institutiile, care doresc sa participe prin aportul lor la aceasta gala, sa se adreseze inspectoratului. Mai precis, cerem sprijin pentru premierea elevilor care au adus rezultate deosebite in judetul nostru, la fel ca in fiecare an. Indiferent daca sunt bunuri sau fonduri banesti, cei interesati spre stimularea performantelor scolare si a calitatii actului educational sunt asteptati pana la data de 19 noiembrie sa-si prezinte oferta, a declarat Ioan Abrudan. Potrivit acestuia, sumele de bani acordate elevilor vor fi cuprinse intre 100 si 300 de lei.

Si cadrele didactice care au pregatit elevii pentru participarea la olimpiadele scolare vor primi diplome.

Inspectorul de specialitate Ioan Opris, din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, a precizat ca este vorba de un numar total de 59 de olimpici cu rezultate bune la etapele nationale ale olimpiadelor scolare in anul trecut scolar. Dintre acestia, cinci au obtinut premiul intai, cate trei elevi s-au clasat pe al doilea si al treilea loc, 43 au obtinut mentiuni, iar cinci au fost premii speciale. Un alt rezultat deosebit care se incadreaza acestor premii este medalia de argint obtinuta de o eleva a Colegiului National Silvania Zalau, Claudia Mihaela Pop, la Olimpiada Internationala de Chimie D.I. Mendeleev.

Premiile, precum si cuantumul acestora, pot fi comunicate de cei interesati la numarul de telefon 0260-619190, pana la data de 19 noiembrie, la ora 16. Premiile pot fi acordate de ofertanti la anumite discipline sau in functie de alte criterii.

Alte articole

Leave a Comment