,,Am sădit un copăcel…”

,,A înţelege natura înseamnă a înţelege viitorul, dar a face ceva pentru salvarea naturii, atât de ameninţată azi, înseamnă a contribui la fericirea omenirii”, spunea Eugen A. Pora.
În cadrul proiectului naţional ,,Curcubeul schimbării”, Grădiniţa cu P.P. Nr.1 Zalău a organizat în cursul zilei de azi o acţiune intitulată ,,Împreună putem contribui la protejarea pădurii- aurul verde”
În acţiune au fost implicaţi 56 preşcolari, părinţii acestora, cadre didactice şi îngrijitoare din unitate. Acţiunea s-a desfăşurat la Pepiniera Panic, care aparţine Direcţiei Silvice Sălaj, coordonatorii acţiunii find: d-l inspector silvic Dan Maxim, directorul grădiniţei, d-na Diana Boeriu, educatoarele: Alina Maxim, Pop Mariana, Oprea Carmen, Pop Maria.
Întregul demers s-a bucurat de un real succes, copiii, chiar dacă sunt la o vârstă mult prea fragedă, au manifestat entuziasm, plăcere, dezinvoltură, fapta lor dovedind sentimente pozitive faţă de mediul înconjurător.
Copiii noştri, sunt generaţia care va salva Terra, îndreptând ceea ce au stricat generaţiile anterioare, iar totul depinde doar de noi, de modul în care îi vom conştientiza şi orienta spre alte acţiuni similare.

Echipa de proiect

2 Thoughts to “,,Am sădit un copăcel…””

  1. Anonim

    Copiii plantează, adulții defrișează!

  2. Liviu

    Articol scris in cea mai pura limba de lemn.Ii punem pe copii de la gradinita sa planteze copaci.Ii punem sa culeaga gunoaie din paduri.Da plantam cu copii „aur verde” pentru ca peste ani cei care acum sunt copii unor oameni super bogati din afaceri cu lemn sa aiba ce sa taie. Mi se pare rusinos ca ocolul silvic sa implice voluntari si mai ales copii de gradinita in aceste actiuni.Normal ar fi ca impaduririle sa le faca cei care au facut defrisari si se pl;imba cu 4×4 si pe banii lor, Apusenii arata mai rau ca dupa razboi. Toata presa sare pe politisti pe cate un preot,pe primari,prefecti sau functionari marunti.Nu v-am vazut sa scrieti de padurari arestati retinuti sau amendati sau macar cercetatipentru mizeriile din paduri.Si d-le Maxim intrati in padurea Meses imediat cum faceti la stanga spre Stina pe traseul LES 20 KV si veti vedea dezastrul.

Leave a Comment