Aflaţi în prag de pensionare, Zeci de dascăli sălăjeni au cerut să rămână la catedră

Zeci de cadre didactice din Sălaj, care în acest an împlinesc vârsta de pensionare, vor să rămână în sistem şi au depus cereri pentru menţinerea în activitate. Viorel Lungu, inspector şcolar resurse umane din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, a precizat marţi, 26 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă, că a început mobilitatea personalului didactic pentru anul şcolar 2016-2017, prima etapă fiind înregistrarea cererilor cadrelor didactice care împlinesc condiţiile legale de pensionare la 1 septembrie 2016. „În urma centralizării, 35 de cadre didactice se vor pensiona, începând cu 1 septembrie 2016, la limită de vârstă, alte patru se vor pensiona anticipat, iar un cadru didactic – anticipat parţial. În acest an, 29 de cadre, care îndeplinesc condiţiile legale de pensionare în data de 1 septembrie 2016, au solicitat menţinerea în activitate şi în anul şcolar 2016 – 2017. În anul precedent, am avut 24 de astfel de situaţii”, a declarat inspectorul şcolar. Potrivit acestuia, în aceste zile, consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ urmează să-şi dea avizul pentru continuarea activităţii cadrelor pensionabile şi în anul şcolar 2016 – 2017. Profesorii care sunt pensionabili au dreptul să mai rămână în învăţământ încă trei ani.
Tot în această perioadă, respectiv 25 ianuarie – 5 februarie, directorii de şcoli trebuie să realizeze planurile de încadrare pentru anul şcolar 2016 – 2017, urmând ca în intervalul 8-12 februarie acestea să fie analizate, corectate şi avizate de către ISJ. Cadrele didactice titulare aflate în restrângere de activitate sau care au nevoie de completare de normă didactică au întâietate în calendarul mobilităţii. Cadrele titulare care au nevoie de completare de normă depun cereri la IŞJ în perioada 17 – 19 februarie, urmând în 23 februarie să aibă loc o şedinţă publică pentru completare normei didactice. Cadrele aflate în restrângere de activitate trebuie să depună cereri la Inspectorat în intervalul 26 februarie – 4 martie, situaţia acestora urmând să fie soluţionată în şedinţa publică din 17 martie 2016.

Alte articole

6 Thoughts to “Aflaţi în prag de pensionare, Zeci de dascăli sălăjeni au cerut să rămână la catedră”

 1. Anonim

  Si ne miram ca varsta pensionarii tot creste ? Dupa 35-4o de ani la catedra un dascal ar trebui sa se relaxeze putin !

 2. nae ledra

  Tipul din poza,va avea de castigat la obtinerea avizului cu pricina de catre profesori, cunoscandui-se inclinarea spre acte de coruptie !

 3. anonim

  ar trebui sa mearga la pensie fara discutie sa lase loc tinerilor care nu au unde lucra. din cauza bosorogilor care nu vreau sa plece.

  1. Anonim

   Uite de-aia nu „vreau” sa plece unii profesori dupa 40 de ani de experienta si munca. Ca sa avem copii si adulti care nu mutileaza limba romana. Si multe alte lucruri, in viata.

 4. Anonim

  Da, ai dreptate nae ledra, dar cine e de vina ca acest specimen are inclinatii spre acte de coruptie? Noi ca-i permitem, nu-i asa?

 5. Anonim

  Nu va faceti griji caci Lungu stie sa traga sforile caci pt. O gaina sau o rata le rezolva…

Leave a Comment