Absolvenţii de gimnaziu susţin, luni, proba la limba română

 

Peste 2.000 de absolvenţi de gimnaziu din Sălaj intră de luni, 22 iunie, în febra primelor examene importante din viaţa lor, cele de Evaluare Naţională. Astfel, primul examen pe care îl vor susţine absolvenţii claselor a VIII-a este la limba şi literatura română, programat luni. Potrivit informaţiilor primite de la Maria Pop, inspector şcolar general al judeţului Sălaj, pentru această probă s-au înscris 2.150 de candidaţi.
Cea de-a doua probă este cea la limba maternă, va avea loc marţi, 23 iunie şi va fi susţinută de 417 elevi- limba maghiară, 19 -germană şi 11- slovacă. Examenul la matematică va fi susţinut de cei peste 2.000 de absolvenţi, miercuri, 24 iunie.
Examenul va începe la 9 dimineaţa, însă elevii trebuie să fie în bănci de la ora 8,30. În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii sunt aşezaţi alfabetic, câte unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea fiecărei săli de examen este lipită o listă cu numele candidaţilor distribuiţi acolo. Adolescenţii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ în acest scop. Ordinul de ministru care stipulează aceste reguli spune că elevii care refuză depozitarea obiectelor menţionate, în sala stabilită de comisie, nu vor fi primiţi în examen. De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă, în sălile de examen, asupra lor sau în băncile în care sunt aşezaţi, orice fel de manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
Primele rezultate vor fi afişate în 26 iunie, până la ora 16, iar eventualele contestaţii vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16 şi 20. Soluţionarea contestaţiilor se va face în perioada 27-29 iunie, iar în 30 iunie vor fi afişate rezultatele finale.

Alte articole

Leave a Comment