„A venit vacanţa cu trenul din Franţa”

Bucurie mare pentru elevii din judeţ care au scăpat de corvoada temelor, emoţiile extemporalelor şi stresul noilor lecţii. Dacă pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar s-a încheiat în 26 mai, iar pentru cei din clasele a VIII-a, în 9 iunie, la finele săptămânii trecute şi-au luat „la revedere” de la colegi şi cadre didactice şi elevii din ceilalţi ani de studiu.
Pentru aceştia, festivităţile de absolvire au fost programate, în funcţie de şcoală, joi, 15 iunie, şi vineri, 16 iunie, prilej pentru fiecare unitate de învăţământ să îi scoată în evidenţă şi să îi premieze pe elevii cu rezultate deosebite la învăţătură şi la concursurile şcolare desfăşurate de-a lungul anului.
Ministerul Educaţiei a publicat şi calendarul pentru anul şcolar 2017-2018, care are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 174 de zile lucrătoare. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se încheie în data de 25 mai 2018, iar pentru elevii care termină clasa a VIII-a, anul şcolar are 34 de săptămâni de cursuri şi se încheie în data de 8 iunie 2018.
Vacanţa de iarnă va avea doar două săptămâni, care începe pe 23 decembrie 2017 şi se termină pe 7 ianuarie 2018. Următoarea vacanţă va fi cea intersemestrială, de o săptămână, în perioda 3 – 11 februarie 2018. Vacanţa de primăară sau de Paşte va fi de două săptămâni, între 10 şi 22 aprilie 2018, iar vacanţa mare, cea de vară, va începe pe 23 iunie.

Alte articole

One Thought to “„A venit vacanţa cu trenul din Franţa””

  1. Anonim

    O mamica, blonda binenteles, cu o masina mica negra LUPO , cu nr. SJ __ TBH, a reusit sa “obstructioneze” intrarea in spatele scolii S Barnutiu, pana ce au reusit cei de la Salubrizare sa iasa cu mastodonul lor, sa poata intra mamica cu masina in curte.
    Este penibil ca sa blochezi o strada numai ca sa ai nesimtirea de a parca in curtea scolii, in ziua de festivitati.
    Dar ne-am cam obisnuit, ca unii dintre noi sa fie mai NESIMTITI ca altii, sa se considere deasupra altora, caci de la cap se impute treaba. Nu doar la aceasta scoala sunt unii care intra cu masinile in curte, desi este interzis.
    Cum primaria are parcare proprie pentru angajati, la fel are si Prefectura, si Consiliul Judeteam si o multime de late institutii, care isi pun angajatii mai presus de ceilalti fraieri.

Leave a Comment