5 octombrie – zi liberă pentru elevi și profesori

Elevii şi preşcolarii nu vor face cursuri  miercuri, 5 octombrie, de Ziua Internaţională a Educaţiei, iar pentru cadrele didactice aceasta este zi liberă inclusă în contractul colectiv de muncă. Tot în această lună va fi și prima din cele cinci vacanțe școlare – vacanța de toamnă. Ziua Internațională a Educaţiei este sărbătorită în fiecare an în 5 octombrie, începând cu anul 1994. A fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în anul 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor”. În România, Ziua Educaţiei este marcată distinct de Ziua învăţătorului (5 iunie) începând cu anul 2013.

Structura anului școlar 2022-2023

Tot în octombrie, va fi și prima vacanță școlară, iar structura anului școlar este următoarea: Modulul 1 de învățare – 5 septembrie – 21 octombrie și vacanța de toamnă pentru toți elevii – 24-30 octombrie;  Modulul 2 – 31 octombrie – 22 decembrie și a doua vacanță, cea de iarnă – 23 decembrie – 8 ianuarie 2023; Modulul 3 va începe în 9 ianuarie și se va derula până în luna februarie  ( a treia vacanță – de o săptămână – poate fi acordată în a doua săptămână, în a treia săptămână sau în a patra săptămână din februarie, la decizia fiecărui inspectorat școlar); Modul 4 – începe după vacanța din luna februarie și se va desfășura până în preajma sărbătorilor de Paște, a patra vacanță – 8 aprilie –23 aprilie și Modulul 5 – 24 aprilie – 16 iunie și vacanța de vară din 17 iunie – 4 septembrie. Programul național „Școala altfel” și Programul „Săptămâna verde” vor avea loc între 27 februarie și 16 iunie 2023, timp de cinci zile consecutive, perioada urmând să fie decisă în funcție de fiecare unitate de învățământ.

foto cu caracter informativ

One Thought to “5 octombrie – zi liberă pentru elevi și profesori”

  1. […] Elevii şi preşcolarii nu vor face cursuri miercuri, 5 octombrie, de Ziua Internaţională a Educaţiei, iar pentru cadrele didactice aceasta  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment