În toamnă, BAC-ul se va da tot fără camere video în Sălaj

În toamnă, BAC-ul se va da tot fără camere video în SălajMinistrul Educaţiei, Daniel Funeriu, revine asupra intenţiei de a monitoriza examenele de bacalaureat şi promite că la toamnă nu va amplasa camere video în toate liceele. Funeriu susţine că nu există nicio legătură între lipsa camerelor de supraveghere din unele licee şi mediile mai mari obţinute de elevii acestora, considerând astfel că va fi suficient ca supravegherea să fie asigurată doar de către profesori şi la cea de-a doua sesiune a BAC-ului.

Cu alte cuvinte, candidaţii care au picat examenul şi care au dat vina pe sistemele de supraveghere nu vor mai putea lua în braţe această scuză. Pe de altă parte, dacă vor să treacă probele, ei vor trebui, totuşi, să pună mâna pe carte, fiindcă toleranţa faţă de fraudă va fi tot 0, iar subiectele vor avea un grad de dificultate ca şi cele din iunie.

Sălajul este unul din judeţele care nu a avut camere video în sălile în care s-a desfăşurat examenul de bacalaureat şi care are şi una dintre cele mai ridicate promovabilităţi la nivel naţional. Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Ioan Abrudan, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că deşi camerele video au lipsit din centrele de evaluare, promovabilitatea înregistrată în judeţ

Alte articole

Leave a Comment