11 sălăjeni şi-au luat Bac-ul de toamnă după contestaţii

Peste 80 de contestaţii (29 la limba şi literatura română, 21 la matematică şi istorie, 33 la alte discipline) au fost depuse de către absolvenţii care au susţinut Bacalaureatul în sesiunea august-septembrie şi care au fost nemulţumiţi de notele obţinute iniţial. În 45 din cazuri, demersul s-a dovedit a fi fost inspirat şi întemeiat, în condiţiile în care la recalculare, lucrările au fost evaluate cu note mai mari. În schimb, 28 de lucrări au primit note mai mici, iar 10 contestaţii au fost respinse, fiind păstrată nota iniţială, ne-au transmis reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj.
Rezultatele finale afişate miercuri, 6 septembrie, arată că din totalul de 299 candidaţi prezenţi la sesiunea de toamnă, în final au fost declaraţi reuşiţi 76 candidaţi (55 din promoţia curentă şi 21 din promoţiile anterioare). Înainte de contestaţii, erau 65 candidaţi reuşiţi (50 din promoţia curentă şi 15 din promoţiile anterioare).
După soluţionarea contestaţiilor, rata e promovare a crescut de la 21,47 la sută, la 25,42 la sută, fiind uşor peste aceea de anul trecut (20,37 la sută înainte de contestaţii şi 24,07 la sută după contestaţii).

Leave a Comment