Lansare Romfilatelia: Corina Chiriac – colecția „Stele ale scenei muzicale românești”

Romfilatelia a lansat, sâmbătă, 23 noiembrie, la Târgul de Carte Gaudeamus 2019 desfășurat în București, ediția specialăCORINA CHIRIAC, Stele ale scenei muzicale românești – Întreguri poștale cu timbru imprimat”. Astfel, la aproape o lună de la aniversarea zilei sale de naștere (în 26 octombrie Corina Chiriac a împlinit 70 de ani) pe care a petrecut-o alături de toți cei dragi și de public la lansarea unui dublu album aniversar – Strada Speranței , Romfilatelia  i-a oferit artistei, în semn de apreciere pentru întreaga carieră și contribuția pe care a adus-o timp de peste cinci decenii muzicii românești, o surpriză unică, acest plic timbrat Romfilatelia – Poșta Română. Tot în această perioadă, îndrăgita artistă a lansat și o adevărată bibliotecă virtuală adunată în noul site, care prezintă cariera sa muzicală și cinematografică, dar și a tatălui său, compozitorul Mircea Chiriac.

“Visul este o formă umană de nesupunere în faţa unui destin ostil. Pentru cei docili, curajul de a visa e o formă de nebunie inutilă. Pentru cei nesupuşi, trebuinţa de a visa este singura formă de supravieţuire” – este motto-ul preferat al Corinei Chiriac care s-a regăsit pe invitația la acest eveniment, dar și în cartea sa, “Căutând dragostea–Buscando l’amor”.

”Romfilatelia a încercat în permanenţă să transforme şi să promoveze marca poştală românească ca veritabil ambasador al ţării noastre. O bucată mică de hârtie, dar cu o importanţă atât de mare, timbrul este un instrument eficient de comunicare, de educare şi mai ales de promovare, atât la nivel naţional, cât şi în plan internaţional, oferind o viziune în miniatură a patrimoniului cultural, artistic şi istoric al unei ţări”, a declarat Cristina Popescu, director Romfilatelia.
”Timbrul călătoreşte pretutindeni şi odată cu el, şi tezaurul ţării noastre. Astfel, am reușit să pătrundem tainele istoriei, artei, culturii, spiritualităţii, frumuseţilor naturii, muzicii, sportului şi a multor altor domenii, pe care le-am reunit într-un portofoliu de colecţii filatelice impresionante. (…) Suntem onoraţi că am reprodus pe timbre imaginea personalităţilor marcante ale României şi mândri de a obţine dreptul de a le imortaliza pe marca poştală, promovându-le în acelaşi timp la nivel naţional şi internaţional, prin corespondenţa externă şi valorizându-i în colecţii transmisibile generaţiilor viitoare. De 15 ani, Romfilatelia conferă timbrului noi valenţe precum eleganţă, rafinament, artă şi va continua misiunea sa de promotor al valorilor naționale, al marilor evenimente”, a declarat directorul Romfilatelia postului Radio România Actualități.
Corina Chiriac este unul dintre cei mai iubiți și apreciați artiști români, reușind, de la lansare – anul 1970, la Steaua Fără Nume – și până în prezent, să lanseze sute de piese muzicale, să organizeze mii de spectacole în țară, dar și pe toate continentele lumii, să aibă apariții în producții cinematografice (fiind și absolventă a  Universității  Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale). Este publicist, compozitor, textier, fiind totodată și un apreciat realizator de emisiuni radio și tv. Corina Chiriac a fost decorată, în anul 2004, în semn de apreciere pentru întreaga sa contribuție la tezaurul cultural românesc cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.
Corina a oferit, cu dragoste și amabilitate, un plic cu autograf (și unul „alb”, pentru arhiva Magazin Sălăjean) împreună cu urările de bine adresate cititorilor cotidianului nostru. Artista s-a declarat bucuroasă că primul plic din această colecție va pleca, chiar în aceste zile, către Sălaj și a transmis Sărbători Fericite, împliniri, sănătate și mai ales speranță, tuturor cititorilor Magazin Sălăjean. 

One Thought to “Lansare Romfilatelia: Corina Chiriac – colecția „Stele ale scenei muzicale românești””

  1. Anonim

    Un om deosebit, un adevarat artist din galeria de aur a muzicii romanesti. Multumim pentru urari si ii trimitem si dansei gandul nostru bun! ❤

Leave a Comment