„Zorro” – de la Centrul de Reeducare Buziaş, la Salonul Auto Bucureşti

Centrul de Reeducare Buziaş, din judeţul Timiş, în care sunt internaţi 90 de minori, dintre care opt din judeţul Sălaj, va participa la Salonul Auto Bucureşti 2013, în perioada 10-20 octombrie, cu un exponat, reprezentând o maşină de teren, construit din maşini şi piese de schimb casate. Constructorii au fost chiar minorii din centru, construcţia fiind realizată în cadrul atelierului „De la zero la Zorro” – proiect de sprijin în reabilitarea minorilor internaţi în Centrul de Reeducare Buziaş.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Centrul Reeducare Buziaş, trei minori ai centrului vor fi prezenţi la Salonul Auto din Bucureşti 2013, în perioada 10-20 octombrie, însoţind maşina de teren „Zorro”, maşină realizată în cadrul proiectului „De la zero la Zorro”. Concret, proiectul a implicat minori, în special băieţi, care, din diverse motive, au ajuns pe un drum greşit şi care sunt priviţi de societate ca fiind nişte „zero-uri” sau „rebuturi”. Minorii au învăţat prin ucenicie şi practică, noţiuni de mecanică şi au înţeles valoarea muncii şi importanţa calităţii în meserie şi, alături de o echipă de mecani voluntari, au dat viaţă lui „Zorro” – o maşină de offroad, construită din rebuturi.
Proiectul pleacă de la premisa că tânărul aflat în conflict cu legea penală, ajutat şi îndrumat de către semenii lui, se poate transforma dintr-un „zero” într-un adevărat „Zorro”, devenind un bărbat responsabil, cu anumite deprinderi practice, cu valori şi principii morale sănătoase fiind un câştig pentru familia de provenienţă şi implicit pentru societate.
Astfel, „Zorro”, maşina de teren de excepţie construită din maşini şi piese de schimb casate va fi scoasă la licitaţie, în cadrul Salonului Auto Bucureşti, iar fondurile obţinute vor fi folosite pentru amenajarea unui teren de sport modern, cu gazon sintetic, echipat pentru minifotbal, baschet, volei şi handbal, destinat activităţilor sportive derulate de către minorii internaţi la Centrul de Reeducare Buziaş.

Alte articole

Leave a Comment