Ziua Poliţiei Române, marcată şi în Zalău

Cei 193 de ani de atestare documentare au fost sărbătoriţi miercuri, 25 martie, de către poliţiştii sălăjeni. Sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj a găzduit, la fel ca în anii precedenţi, şedinţa festvă, la care au luat parte şefii de servicii şi birouri, poliţiştii care au fost înaintaţi în grad, dar şi oficialităţi locale. Evenimentul a început cu intonarea Imnului Naţional, după care a urmat felicitarea atât a poliţiştilor avansaţi în grad cât a celor care s-au evidenţiat prin activitatea lor, celor din urmă fiindu-le înmânate plachete.
Cu ocazia Zilei Poliţiei Române, peste 40 de poliţişti au fost avansaţi în grad. „Le mulţumesc, în mod desosebit, colegilor mei şi îi felicit pentru devotament, onestitate, calitatea serviciilor, la urma urmei, pentru normalitatea cotidiană pe care o asigură”, a ţinut să le transmită şeful IPJ Sălaj, comisar şef Iosif Ghiurca.
Printre oficialităţile prezente la manifestarea de miercuri s-au numărat prefectul judeţui Sălaj, Ionel Ciunt, Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău, precum şi Dan Ghiurco, preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Sălaj. Pe lângă felicitările adresate oamenilor legii, prefectul judeţului a ţinut să menţioneze şi câteva sugestii. „Astăzi nu aş vrea să amintesc nicio cifră întrucât este o zi de sărbătoare pentru profesia dumneavoastră. O profesia deloc uşoară, în care, cu siguranţă, aţi avut foarte multe satisfacţii, dar poate tot pe atâtea sacrificii, dezamăgiri sau restricţii. Fără îndoială, Poliţia este temelia unei societăţi, este o instituţie importantă, iar prin menirea pe care o are, aceea de a supraveghea la respectarea legii şi la asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului, oamenii simt Poliţia ca un sprijin de cele mai multe ori, ca un ajutor pe care îl au atunci când au nevoie. Din păcate, trăim într-o lume în care trebuie să supravieţuim unor aşa-zise tendinţe moderne, începând de la droguri şi consumul de droguri până la infracţiunile cibernetice (…) Constatăm aproape zilnic că există şi un urât al prezentului…Eu aş îndrăzni să vă sugerez că atunci când, poate, sunteţi într-o situaţie dificilă, la o răscruce din viaţa dumneavoastră, din punct de vedere profesional, să vă amintiţi că succesul se ascunde în ambiţia de a nu renunţa şi atunci veţi fi cu siguranţă campioni”, a declarat Ionel Ciunt.
De asemenea, şi primarul municipiului Zalău s-a alăturat celor care i-au felicitat pe poliţiştii sălăjeni. „Poliţia nu mai este militarizată, ca atare, cred că este mult mai aproape de oameni, de problemele lor şi ajută ca societateatea să se dezvolte şi să meargă într-o direcţie corectă. Nu este simplu. Este o activitate laborioasă, pe foarte multe direcţii, pe foarte multe probleme (…) Cred că poliţia a ajuns astăzi la deplina maturitate încât să-şi ducă mai departe obligaţiile pe care le are. Daţi-mi voie să mă alătur tuturor celor care astăzi vă doresc multă sănătate, la mulţi ani şi în continuare să auzim că lucrurile merg doar în direcţia bună”, le-a transmis Radu Căpîlnaşiu.

Alte articole

Leave a Comment