Zeci de preşedinţi ai secţiilor de votare s-au retras înainte de Referendum

Cu câteva zile înainte de Referendumul pentru familie, zeci de preşedinţi ai secţiilor de votare din Sălaj au depus cereri pentru a se retrage de pe lista întocmită de către Biroul Electoral Judeţean.
Potrivit informaţiilor furnizate de către judecătorul Liliana Santavan, preşedintele BEJ Sălaj, până luni, 1 octombrie, 46 din totalul celor 312 persoane selectate să fie președinți ai birourilor electorale a secțiilor de votare au făcut cereri prin care se retrag din această poziţie.

Din Biroul Electoral Sălaj fac parte judecătorul Liliana Santavan – preşedinte, şi şase membri din partea formaţiunilor politice: Kabai Ferenc-Istvan (USR Sălaj), Marina-Bianca Fazakaș (PSD Sălaj), Gheorghe Ardelean (ALDE Sălaj), Teodor-Marius Blaj (PMP Sălaj), Simonfi Istvan (UDMR Sălaj) şi Raluca Simina Ilea (PNL Sălaj).

Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7 şi 21, când sălăjenii sunt aşteptaţi la urne pentru a răspunde cu “da” sau “nu” la întrebarea “Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”. Modificarea vizată se referă la schimbarea definiției familiei din Constituție, în așa fel încât formularea “căsătoria liber consimțită între soți” să fie schimbată în „căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.
Suma alocată pentru organizarea scrutinului popular este de peste 163 milioane de lei.

Pentru munca depusă în cele patru zile de implicare în organizarea Referendmului, un președinte de secție primește aproximativ 1.000 de lei, impozabili.

Alte articole

4 Thoughts to “Zeci de preşedinţi ai secţiilor de votare s-au retras înainte de Referendum”

 1. Anonim

  Confundați termenii „familie” și „căsătorie”, care desemnează două instituții distincte. Bineînțeles că aveți dreptul la vot, chiar dacă nu știți ce votați!

 2. Anonim

  Boicot total… am ajuns sa acoperim marile nenorociri din aceasta tara, coruptia, mizeria, saracia, impostura, cu un referendum lipsit de scop si mult prea scump! Murim de foame dar ne prefacem ingrijorati ca gay-ii si lesbienele ne fura copiii! Nu realizam cat penibil e in tot acest demers si cat devenim de inapoiati, de abjecti, mergand ca oile sa punem stampila pe felul in care vrem sa traiasca altii, uitand ca noi traim in mizerie suportand aceasta putere corputa si inapoiata! Imi este rusine ca traiesc astfel de timpuri…

 3. anonim

  Eu ca simplu cetatean de religie ortodox sunt de acord cu prevederile constitutionale referitor la familie cuprinse in legislatia actuala . consider ca nu era nevoie de un referendum in acest sens, era mai corect ca inainte de a propune un referendum sa fie consultata populatia pentru ca se putea rezolva situatia si prin alte modalitati. TREBUIA implicata exclusiv BISERICA ORTODOXA ROMANA intrucat are preoti cu o pregatire exceptionala si in cadrul orelor de religie in scoli prin programa scolara solid conceputa sa se instruiasc
  a elevii incepand cu clasele primare . .PREOTII sunt sustinuti financiar de catre statul roman si puteau sa se implice in pregatirea permanenta a populatiei pe aceasta tema .

 4. Anonim

  oricum se duc 43 de milioane de euro !!
  se facea in fiecare judet un RMN / tomograf , sau cate se mai puteau face de un million de euro !
  la scoala ducem apa plata, hartie igienica, role de servetele si sapun lichid, detergent pentru curatarea bailor la copiii, galeata si mop. iar bonus a fost ca a trebui sa comandam si bancute cu scaune, 2 table noi, negre pentru creta si 2 albe pe care se scrie cu carioca

Leave a Comment