Zeci de cicliști din Sălaj și Prahova au descoperit tradițiile și produsele de pe Valea Someșului

Pasionați de ciclism din Sălaj și Prahova au fost invitați să descopere pedalând puncte de atracție turistică, produse locale, povești și producători cuprinși în Grupul de Acțiune Locală „GAL Valea Someșului”.

Între grupuri de acțiune locală din cele două județe există o colaborare concretă pentru promovarea produselor și producătorilor locali. În cadrul proiectului „Promovare producători locali, tradiții si cultură în teritoriile GAL Colinele Prahovei și GAL Valea Someșului” s-a desfășurat activitatea „Traseu tematic pe biciclete în teritoriul Gal Valea Someșului”. Traseul din prima zi de activitate a fost stabilit de-a lungul Văii Someșului cu pornire de la baza sportivă Rus, cu trecere pe la biserica de lemn din Fodora, vizitarea mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” ctitorită de Ștefan cel Mare, din comuna Vad, și servirea prânzului la căminul cultural din aceeași comună, potrivit președintelui GAL Valea Someșului, Ilieș Remus Ionuț. Bicicliștii au participant la un instructaj înainte de a porni la drum, iar pe traseu au fost asistați de poliția rutieră. Deplasarea s-a desfășurat în condiții de maximă siguranță.

One Thought to “Zeci de cicliști din Sălaj și Prahova au descoperit tradițiile și produsele de pe Valea Someșului”

  1. […] Pasionați de ciclism din Sălaj și Prahova au fost invitați să descopere pedalând puncte de atracție turistică, produse locale, povești și producători cuprinși în Grupul de Acțiune Locală „GAL Valea Someșului”. Între grupuri de acțiune locală din cele două județe există o colaborare concretă pentru promovarea produselor și producătorilor locali. În cadrul proiectului „Promovare producători locali, tradiții si cultură în teritoriile GAL Colinele Prahovei și GAL Valea Someșului” s-a desfășurat activitatea „Traseu tematic pe biciclete în teritoriul Gal Valea Someșului”. Traseul din prima zi de activitate a fost stabilit de-a… Citeste mai mult […]

Leave a Comment