Zeci de arme şi muniţie, confiscate de poliţişti

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat, în perioada 1 ianuarie-30 septembrie, 102 controale la persoane fizice autorizate să deţină şi să folosească arme şi muniţie, 26, la persoane juridice şi 30 pe fondurile cinegetice. Acţiunea a vizat verificarea legalităţii deţinerii şi utilizării armelor, muniţiilor şi a operaţiunilor cu obiecte pirotehnice.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în urma acestor controale au fost înregistrate 49 de dosare penale, în care au fost cercetate 82 de infracţiuni din domeniul armelor şi substanţelor periculoase. De asemenea, au fost indisponibilizate 30 de arme letale/neletale, 1.964 bucăţi muniţie şi 100 de grame praf de puşcă. Alte trei arme au fost indisponibilizate de poliţişti şi 44 bucăţi articole pirotehnice, ca urmare a efectuării unui număr de şase percheziţii domiciliare la persoane bănuite că deţin ilegal arme şi muniţie.

Pe linia substanţelor periculoase şi toxice, oamenii legii au efectuat 88 de controale la societăţile comerciale autorizate să deţină şi să comercializeze produse de protecţia plantelor, ocazie cu care a fost indisponibilizată cantitatea de 446,2 Kg deşeuri periculoase şi au fost întocmite 11 dosare penale, mai arată sursa citată.
Totodată, au fost eliberate 145 autorizaţii de procurare arme letale/neletale şi 52 de premise de port armă. Ca urmare a nerespectării prevederilor legale în domeniul armelor au fost anulate 11 premise de port armă.

Alte articole

Leave a Comment