Îndrăgita artistă Angela Buciu a încântat audiența la “Caravana Unirii”, în Meseșenii de Jos

Biblioteca Județeană ”Ioniță Scipione Bădescu” continuă, în această perioadă, proiectul ”Caravana Unirii”, ultimul popas al caravanei fiind în comuna Meseșenii de Jos, la sfârșitul săptămânii trecute. Valeria Mureșan, bibliotecarul comunei, s-a ocupat îndeaproape de acest popas emoționant, îndemnând locuitorii comunei să îmbrace straie populare și să participe la evenimentul prin care au fost cinstiți eroii neamului ce au căzut la datorie pentru apărarea pământului românesc.

”Prin activitatea noastră de astăzi, cinstim memoria celor care au căzut pe câmpul de bătălie pentru ca noi, toți, să trăim într-o țară liberă”, a declarat Valeria Mureșan – coordonatorul principal al activității dedicate Centenarului, din comuna Meseșenii de Jos. Invitatul special al evenimentului a fost Angela Buciu, nume de referință în muzica populară românească, artist cu rădăcini sălăjene, originară din Cheud. Un alt motiv pentru care Angela Buciu a dorit să fie prezentă în mijlocul locuitorilor din Meseșenii de Jos a fost acela că soțul ei, trecut în neființă, cunoscutul coregraf Valeriu Buciu, s-a născut în Meseșenii de Jos.

După programul artistic susținut de reputata artistă, în fața bisericii din localitate, acolo unde odinioară a fost ridicat un monument în cinstea eroilor, toți cei prezenți la eveniment au participat la o slujbă religioasă și au păstrat un moment de reculegere.

 

 

Alte articole

Leave a Comment