Statistică alarmantă a poliţiştilor sălăjeni! Mopediştii şi bicicliştii provoacă cele mai multe accidente

Nu mai puţin de 24 de accidente rutiere au fost provocate, în primele opt luni ale acestui an, de biciclişti şi conducători de mopede şi atelaje. Potrivit informaţiilor furnizate de biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, pe linia siguranţei rutiere, din analiza dinamicii accidentelor de circulaţie grave produse în judeţ în perioada menţionată, s-a constatat că cele două categorii de participanţi la traficul rutier se situează pe locurile fruntaşe în topul cauzelor generatoare de evenimente rutiere. Astfel, din cele 88 de accidente grave, soldate cu 11 morţi şi 101 răniţi grav, 24(1 mort şi 26 răniţi grav) s-au produs din vina bicicliştilor sau a mopediştilor.

În acest sens, poliţiştii din cadrul IPJ Sălaj au participat, în perioada 4-6 octombrie, la două acţiuni organizate în mediul rural, pentru menţinerea climatului de siguranţă publică în zona discotecilor, barurilor şi unităţilor de alimentaţie publică, precum şi pentru combaterea nerespectării regulilor de circulaţie de către conducătorii de mopede, atelaje şi biciclişti. Potrivit sursei citate, acţiunile au vizat prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi a infracţiunilor cu violenţă ce se comit pe timpul nopţii în localităţile rurale, acolo unde există aglomerări mari de tineri, pe fondul consumului de alcool.
Astfel, în intervalul menţionat, oamenii legii au aplanat 15 stări conflictuale, au condus la sediul poliţiei 13 persoane şi au constatat 16 infracţiuni, din care cinci la regimul circulaţiei rutiere. Au oprit în trafic 157 de conducători auto, 24 mopedişti, 22 biciclişti şi 23 de conducători de atelaje. Dintre aceştia, au fost sancţionaţi contravenţional 89 de şoferi, nouă mopedişti, nouă biciclişti şi 13 conducători de atelaje.
De asemenea, poliţiştii au mai constatat 17 contravenţii pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială. Valoarea amenzilor aplicate se ridică la aproximativ 23.000 lei.

 

 

Alte articole

Leave a Comment