Zece victime pe drumurile sălăjene în urma accidentelor rutiere din ultimele zile

Alcoolul, neatenţia în conducere, oboseala accentuată la volan, neacordarea de prioritate, neadaptarea vitezei de deplasare la condițiile de drum, dar şi nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni au fost cauzele care au produs în minivacanța de „Sfânta Maria”, şapte evenimente rutiere pe şoselele din Sălaj, evenimente în urma cărora zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale şi investigaţii.

Primul eveniment rutier s-a produs sâmbătă, 12 august a.c., la ora 3.10, pe DN 1G, în localitatea Bălan. Un tânăr de 26 de ani care conducea autoturismul proprietate personală a pierdut controlul direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat întrat într-un stâlp de susținere al rețelei electrice. La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Evenimentul s-a soldat cu rănirea ușoară a șoferului.

O zi mai târziu (13 august), la  ora 2.15, un tânăr de 27 de ani, în timp ce conducea autoturismul prin localitatea Gîlgău Almașului, pe fondul consumului de alcool (0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat) și a oboselii accentuate  a pătruns pe sensul opus de circulație și s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma impactului, pasagera de pe locul din dreapta spate, o adolescentă de 19 ani, din județul Maramureș a fost rănită ușor.

După-amiază, poliţiştii rutieri au intervenit la un alt eveniment rutier produs pe DN 1F, între localitățile Românași și Ciumărna. Din primele cercetări efectuate de oamenii legii s-a stabilit faptul că o zălăuancă de 25 de ani, conducea autoturismul pe direcția Cluj-Zalău, iar din cauza  neatenţiei în conducere a pierdut controlul direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în șanț, suferind leziuni ușoare.

Seara, la ora 20.05, un zălăuan de 24 de ani conducea autoturismul pe bulevardul Mihai Viteazu, din municipiu, pe direcția centru –gară, iar la efectuarea virajului la stânga nu a acordat prioritate autoturismului care circula din sens opus, condus de o zălăuancă de 46 de ani și a intrat în coliziune cu acesta. Accidentul s-a soldat cu rănirea ușoară a conducătoarei auto și rănirea gravă a pasagerei acesteia, o femeie de 37 de ani, din Zalău.

În acceași seară, la ora 21.35, un adolescent de 19 ani conducea autoturismul prin localitatea Nușfalău, iar pe un sector de drum în curbă nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum și a intrat în coliziune laterală cu un stâlp de susținere al rețelei electrice. Urmare impactului, pasagera de pe locul din dreapta, o minoră de 16 ani a fost rănită grav, iar șoferul a fost rănit ușor.

Şirul evenimentelor rutiere a continuat şi luni, 14 august a.c. La ora 17:20, un tânăr de 21 de ani, din Zalău, care se deplasa cu căruţa pe DC 74, prin localitatea Panic, a  acroşat o femeie de 71 de ani, din Jibou (femeia se deplasa pe partea carosabilă), după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea Poliţiei, fiind identificat în scurt timp. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a vârstnicei. La testarea cu alcooltestul s-a evidenţiat o alcoolemie de 0,41mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ultimul eveniment rutier s-a produs marţi, 15 august a.c., la ora 14.40, pe DN 1H, în localitatea Crişeni. Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că un bărbat de 42 de ani, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, din cauza imprudenţei în conducere, la ieșirea dintr-o curbă la stânga a pătruns pe sensul opus de circulație și a intrat într-un cap de pod.  Urmare impactului a rezultat rănirea gravă a şoferului şi rănirea uşoară a pasagerei acestuia, o minoră de 7 ani.

În toate cazurile, oamenii legii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-au produs evenimentele.

Alte articole

One Thought to “Zece victime pe drumurile sălăjene în urma accidentelor rutiere din ultimele zile”

  1. Anonim

    poate ar trebui sa multumim politiei romane, si mai ales legiuitorilor, care au facut legile in asa fel inct toate acestea sa se poata intampla

Leave a Comment