Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în minivacanța de „Sfânta Maria”

Polițiștii zălăuani, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Tudor Vladmirescu din municipiu, au oprit pentru control, vineri, 11 august la ora 7.30, autoturismul condus de un tânăr de 22 de ani, din Zalău. În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că autoturismul nu era înmatriculat. În aceeași zi, la ora 11.35, polițiștii Postului de Poliție Someș Odorhei au depistat un bărbat de 29 de ani, care conducea autoturismul neînmatriculat pe Drumul Comunal 18.

O faptă de acest gen a fost constatată și de polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Șărmășag. Un bărbat de 60 de ani a fost depistat sâmbătă, 12 august la ora 12.30 în timp ce conducea autoturismul neînmatriculat pe Drumul Comunal 105, prin localitatea Giurtelecu Șimleului. În toate cazurile, oamenii legii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

În noaptea de sâmbătă spre duminică,12 spre 13 august la ora 0,20, un minor de 17 ani a fost identificat în trafic de polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău în timp ce conducea autoturismul prin localitate fără a poseda permis de conducere. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

După-amiază, oamenii legii au depistat între localitățile Plopiș și Aleuș, un bărbat de 66 de ani care conducea autoturismul cu o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Șimleu Silvaniei în vederea prelevării de mostre biologice de sânge. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă pevăzută de Codul Penal. 

Alte articole

Leave a Comment