Zălăuanul care a avariat 12 maşini, cercetat sub control judiciar

Bărbatul de 36 de ani, din Zalău, care a avariat sâmbătă dimineaţa 12 autoturisme este cercetat sub control judiciar şi are interdicţia de a părăsi judeţul. Măsura preventivă a fost dispusă de către procurorul de caz. La scurt timp de la producerea incidentului, zălăuanul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj, însă, după expirarea măsurii, s-a decis cercetarea lui în stare de libertate. „Judecătoria Zalău nu a fost sesizată până la această dată cu propunere de luare a unei măsuri preventive de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi şi, în consecinţă, cercetarea în libertate nu a fost dispusă de către un judecător, persoana în cauză fiind pusă în libertate ca urmare a expirării duratei reţinerii, măsură preventivă asupra căreia, potrivit prevederilor Codului de procedură penală, se pronunţă exclusiv organele de cercetare penală sau procurorul”, a declarat judecător Dana Puiu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Zalău.  Fapt confirmat şi de procurorii sălăjeni. „Procurorul de caz nu a formulat propunere de arestare preventivă, ci a dispus cercetarea acestuia sub control judiciar, precum interdicţia de a părăsi judeţul”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Pompilia Stana.

Reamintim că, sâmbătă, 1 noiembrie, în jurul orei 7, Vasile G., în timp ce conducea autoturismul pe strada Avram Iancu, din municipiu, a pierdut controlul volanului, avariind un număr de 12 autoturisme, ce erau parcate regulamentar.
Potrivit informaţiilor furnizate de biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, în urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că acesta avea permisul de conducere reţinut. De asemenea, şoferul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, dar şi recoltarea de probe biologice. „În cauză, pe numele şoferului, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost reţinut şi refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, au precizat reprezentanţii IPJ Sălaj.
Împotriva conducătorului auto a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj, însă, după expirarea măsurii s-a decis cercetarea lui în stare de libertate.

One Thought to “Zălăuanul care a avariat 12 maşini, cercetat sub control judiciar”

  1. ass

    pe acesta cale transmitem sincerele noastre scuze la adresa judecatorilor pe care i-am acuzat pe nedrept de lasarea in libertate a acestui individ..
    si in acesta noua lumina se ridicacare e procurorul de caz ? 🙁

Leave a Comment