Weekend negru pe șoselele sălăjene

După ce sâmbătă, un motociclist de 27 de ani și-a pierdut viața într-un cumplit accident de motocicletă pe DN1 H la ieșirea din Surduc, duminică,seria evenimentelor rutiere nedorite a continuat cu un alt accident grav, în care a fost implicat un alt motociclist.Accidentul s-a produs pe raza localității Nușfalău, pe DN 1 H. Într-o curbă la stânga, motociclistul în vârstă de 44 ani, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a căzut pe partea carosabilă. Victima a fost transportată în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe Zalău.

Neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum, neatenţia, nepăstrarea distanţei faţă de autovehiculul din faţă şi alcoolul au fost cauzele care au produs duminică alte două evenimente rutiere soldate cu victime.
Din cauza neatenţiei, o adolescentă de 19 ani, din Cluj Napoca, în timp ce conducea autoturismul între localităţile Sîncraiu Almaşului şi Sutor, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat în şanţul din partea dreaptă a drumului. În urma impactului, adolescenta a fost rănită. Un alt eveniment s-a produs pe DN 1H, acolo unde un zălăuan de 41 ani, în timp ce conducea autoturismul sub influența băuturilor alcoolice, la intersecţia cu DC 21A, din localitatea Firminiş nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de autoturismul care circula în faţa sa şi a intrat în coliziune cu acesta. Autoturismul era condus regulamentar de un tânăr de 33 ani, din Zalău.
Evenimentul s-a soldat cu rănirea uşoară a pasagerei de pe locul din dreapta faţă din autoturismul condus regulamentar. În urma verificărilor s-a stabilit că șoferul vinovat de producerea accidentului avea o alcoolemie de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat,

În toate cazurile, poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor în care s-au produs evenimentele şi pentru tragerea la răspundere a celui vinovat.
Pe acestă cale, Poliția sălăjeană recomandă şoferilor și tuturor participanților la trafic, să fie prudenţi, să nu se urce la volan dacă sunt obosiţi sau dacă se află sub influenţa băuturilor alcoolice şi să încerce pe cât posibil să anticipeze situaţiile care se pot transforma în evenimente nedorite, pe șosea. Informațiile ne-au fost furnizate de Biroul de Presa al IPJ Sălaj prin purtătorul de cuvânt al instituției, Maria Cristea.

Alte articole

Leave a Comment