Weekend incendiar pentru pompierii sălăjeni. Intervenţii la foc continuu

Pompierii sălăjeni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Porolissum” Sălaj au intervenit, la finalul săptămânii trecute, în doar 48 de ore, pentru a stinge cinci incendii. Este vorba despre incendii care au cuprins două case din localităţile Șimleu Silvaniei și Şărmășag, dar şi incendii de vegetaţie uscată în localităţile Cehu Silvaniei, Hida și în cartierul Pustă Vale din Şimleu  Silvaniei. După cum au precizat reprezentanţii ISU Sălaj, sâmbătă după-amiază, 14 august, pompierii șimleuani au fost solicitați să intervină la un incendiu care se manifesta la acoperișul unei case din localitatea Şimleu. Flăcările au mistuit aproximativ 20 metri pătraţi  din acoperiș locuinţei, dar şi două camere  pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Incendiul a fost lichidat și, din fericire, nu au fost înregistrate victime.

 Locuinţă cuprinsă de flăcări în Şărmăşag

La nici două ore după incendiul care a cuprins locuinţa din Şimleu Silvaniei, pompierii punctului de lucru Şărmăşag, alături de pompierii de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru a stinge un incendiu izbucnit la o casă din localitate. Incendiul se manifesta în interiorul bucătăriei şi din nefericire proprietarul locuinței a suferit arsuri minore la nivelul membrelor inferioare fiind asistat, la fața locului, de către un echipaj SMURD.

De precizat este faptul că, la finalul săptămânii trecute, în doar 72 de ore, pompierii sălăjeni au fost solicitaţi la 44 de intervenţii: cazuri de asistență medicală de urgență a persoanelor cu probleme medicale, incendii, evenimente rutiere, dar și alte tipuri de misiuni.

Leave a Comment