Weekend incendiar pentru pompierii salajeni

Weekend incendiar pentru pompierii salajeniTrei incendii au avut loc la finele saptamanii trecute, fiind nevoie de interventia pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum al judetului Salaj pentru a stinge flacarile. Vineri, in jurul orei 16, Sectia de pompieri Jibou a intervenit pentru a stinge incendiul izbucnit la anexele gospodariei lui Ioan M., din localitatea Inau, comuna Somes-Odorhei. Cauza probabila de incendiu a fost un scurtcircuit electric de la aparatul de sudura uitat de catre proprietar sub tensiune. Au ars acoperisul anexei pe o suprafata de 30 de metri patrati, 100 de kilograme de porumb si circa 1.300 de kilograme de plante furajere. Din pacate, din cauza vantului, focul s-a extins la anexele gospodariilor vecine, arzand lemnele de foc depozitate si aproximativ 2.500 de kilograme de plante furajere, ne-a declarat Lucian Jacodi, purtatorul de cuvant al ISU Salaj. Sambata, la ora 15:43, pompierii zalauani au fost solicitati sa intervina pentru a stinge incendiul izbucnit la vegetatia uscata de pe terenul poligonului M.A.P.N din localitate. O persoana necunoscuta a dat foc vegetatiei uscate, existand pericolul ca incendiul sa se extinda la depozitul de munitie si la padurea din apropiere. Interventia prompta a pompierilor militari a dus la limitarea incendiului, arzand circa trei hectare de vegetatie uscata. Tot sambata, Garda de interventie Nr. 2 Cehu Silvaniei a fost solicitata sa intervina pentru a stinge incendiul la anexa gospodariei lui P. Zoltan, din localitatea Lelei, comuna Hodod. Proprietarul si-a dat foc, probabil din greseala, la plantele furajere din sura. Au ars astfel acoperisul anexei pe o suprafata de aproximativ 40 de metri patrati si circa 4.000 de kilograme de plante furajere.

La furat de lemne

Patru persoane au fost prinse saptamana trecuta, de catre un echipaj de jandarmi in cooperare cu lucratorii din cadrul Ocolului Silvic Cehu Silvaniei, in timp ce transportau lemne fara acte de provenienta. In cadrul activitatilor specifice pentru combaterea taierii de material lemnos pe raza localitatilor Somes Odorhei si Jibou, din judetul Salaj, jandarmii au depistat patru persoane care au taiat fara drept si au transportat material lemos fara a avea documente legale de provenienta si transport, fapt pentru care materialul lemnos a fost ridicat in vederea confiscarii si dat in custodie Ocolului Silvic Cehu Silvaniei, ne-a declarat Cristian Bolfa, ofiterul de relatii publice din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj. Astfel, in conformitate cu Legea 31/2000 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, jandarmii vor inainta catre Ocolul Silvic Cehu Silvaniei procesele verbale cu propunerea de aplicare a sanctiunii contraventionale, cei in cauza riscand o amenda cuprinsa intre 1.000 si 3.000 de lei.

Bautura, bat-o vina!

In noaptea de duminica spre luni, in jurul orei 1, un echipaj de jandarmi ce asigura masurile de ordine publica in localitatea Panic a intervenit pentru aplanarea unui conflict spontan provocat intre trei persoane, aflate in stare de ebrietate, in fata caminului cultural din localitate. Acestea, pe fondul consumului de alcool, si-au adresat injurii si s-au agresat fizic reciproc, provocand scandal. Jandarmii au intervenit pentru aplanarea conflictului si au efectuat cercetari cu privire la imprejurarile in care s-au produs faptele, ne-a comunicat Bolfa. Cei trei au fost sanctionati contraventional la Legea 61/1990 pentru provocare de scandal in loc public, unul cu avertisment, iar ceilalti doi cu amenda de 200 de lei fiecare.

Leave a Comment