Weekend cu peripeţii în trafic

Weekend cu peripeţii în trafic

Doi bărbaţi au fost accidentaţi uşor după ce automobilul în care se aflau s-a răsturnat pe pavilion. Vineri, la ora 19.20, pe DJ 110B, în afara localităţii Bădăcin, C. Ioan, de 38 de ani, în timp ce conducea autoturismul marca VW Transporter proprietate personală, într-o curbă la dreapta, la coborârea unei pante, a pierdut controlul volanului şi a ieşit în afara părţii carosabile, după care s-a răsturnat pe pavilion. În urma impactului, şoferul şi pasagerul de pe bancheta dreapta faţă au fost accidentaţi uşor.

În dimineaţa următoare, S. Alexandru, de 63 ani, din localitatea Crasna, a sesizat poliţia, reclamând faptul că în data de 8 iulie, în jurul orei 21.00, în timp ce se deplasa cu căruţa proprietate personală pe hotarul localităţii Crasna, a căzut din căruţă, suferind leziuni grave în zona toracică. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţe Sălaj, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

A plecat de la locul accidentului

O femeie de 30 de ani a părăsit locul accidentului după ce a acroşat un copil pe bicicletă. Sâmbătă, la ora 18.28, lucrătorii de la Poliţie au fost sesizaţi de către un bărbat din municipiul Satu Mare, că fiul său, în vârstă de 14 ani, în timp ce se dădea cu bicicleta pe raza localităţii Bobota, a fost acroşat de către un autoturism de culoare roşie, care apoi a plecat. Poliţiştii Postului de Poliţie Bobota şi echipa operativă de la IPJ Sălaj au pornit imediat cercetările şi, în urma investigaţiilor, au identificat autoturismul care l-a lovit pe minor, acesta aparţinându-i unei localnice de 30 ani. Poliţiştii au stabilit că femeia a condus autoturismul marca Seat şi, la un moment dat, pentru a evita gropile din carosabil, a intrat pe contrasens, lovind din lateral bicicleta condusă regulamentar de băiat, după care a părăsit locul faptei, fără încuviinţarea poliţiei. În urma impactului, biciclistul a fost accidentat uşor. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Beat pe bicicletă

Un bărbat din Sărmăşag, care a consumat băuturi alcoolice, s-a accidentat după ce s-a dezechilibrat şi a căzut pe acostamentul drumului. Dispeceratul IPJ Sălaj a fost sesizat telefonic, sâmbătă, la ora 20.15, de către Secţia UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţe Zalău că un bărbat de 33 ani, din localitatea Sărmăşag, s-a prezentat la spital, acuzând dureri la braţ, în urma unei accident cu bicicleta. Poliţiştii Postului de Poliţie Sărmăşag au făcut investigaţii, iar cercetările au evidenţiat că în dimineaţa aceleiaşi zile, bărbatul se deplasa cu bicicleta pe o stradă din Sărmăşag, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat), motiv pentru care s-a dezechilibrat şi a căzut pe acostamentul drumului, suferind leziuni uşoare.

Leziuni grave din cauza imprudenţei

O femeie după ce a pierdut controlul autoturismului şi s-a răsturnat cu acesta a suferit leziuni grave. Accidentul a avut loc sâmbătă, la ora 23.10, pe DJ 196, între localităţile Cehu Silvaniei şi Horoatu Cehului. F. B. Simona, din Zalău, aflată la volanul unui autoturism marca Opel, a intrat în derapaj, din cauza imprudenţei la volan, a pierdut controlul autovehiculului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, suferind leziuni grave.

I-a stat un stâlp în cale

C. Nicolae, de 18 ani, în timp ce conducea autoturismul marca „CYTROEN”, pe DJ 108G, prin localitatea Crasna, a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu un stâlp de susţinere a reţelei electrice. Evenimentul s-a petrecut duminică, la ora 5.45. În urma accidentului un pasager a suferit răni uşoare şi a fost distrus stâlpul de electricitate.

S-a răsturnat cu maşina şi a murit

O femeie de 40 de ani a decedat după ce autoturismul pe care-l conducea s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Accidentul a avut loc duminică, la ora 14.54, pe DC67, între localităţile Fildu de Jos şi Fildu de Mijloc. Din cele aflate de la Tincuţa Dumuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, A. Ancuţa se afla la volanul unui autoturism marca “DACIA SOLENZA”, proprietate personală, şi, din cauză că nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, pe un carosabil acoperit cu nisip şi pietriş, a pierdut controlul direcţiei şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Impactul puternic a provocat decesul conducătoarei auto.

Motociclist german accidentat grav

Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum a fost principala cauză a accidentului de duminică produs între Zalău şi Ciumărna, când un autoturism a pătruns pe contrasens şi a accidentat grav un motociclist german. La ora 15.33, pe DN 1F, S. Andrei, 23 ani, din Zalău, în timp ce conducea un autoturism proprietatea familiei, din cauza neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum în pantă şi curbă deosebit de periculoasă, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu o motocicletă condusă regulamentar de proprietarul acesteia, un cetăţean german de 46 ani. În urma impactului, conducătorul motocicletei a fost rănit grav.

În loc de scăldat, la spital

Un copil de 12 ani a ajuns la spital cu traumatism la coloana vertebrală după ce s-a surpat un mal de pământ peste el. Duminică, la ora 16.04, din cele aflate de la Tincuţa Dumuţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sălaj, poliţiştii Postului de Poliţie Letca au fost sesizaţi de către o localnică despre faptul că fiul său, s-a dus la scăldat pe râul Someş, dar a intrat pe un teren aparţinând balastierei, unde au fost efectuate lucrări de exploatare. Împreună cu alţi cinci copii, acesta căuta în zonă cuiburi de păsări, iar la un moment dat, s-a surpat peste el un mal de pământ şi a suferit fracturi la nivelul picioarelor, fiind suspectat de traumatism la coloana vertebrală. Minorul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sălaj.

Cu Bachus la volan

Pe drumul european E81 a fost depistat în trafic un tânăr care conducea automobilul sub influenţa băuturilor alcoolice. Sâmbătă, la ora 23.00, N. Sergiu, de 29 de ani, din localitatea Sânmihaiu Almaşului, a fost identificat în trafic conducând prin localitate autoturismul marca Renault Laguna, proprietate personală, având o îmbibaţie alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Conductă de gaz distrusă în urma unui accident

Un tânăr, ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice, a rupt conducta din gaz din Tihău. Potrivit informaţiilor funizate de Tincuţa Dumuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sălaj, duminică, la ora 4.00, lucrătorii Postului de Poliţie Surduc au fost sesizaţi că, în localitatea Tihău, a avut loc un accident în urma căruia a fost ruptă o conductă de gaz. La faţa locului, s-a constatat că I. Vlad, 21 ani, a condus un autoturism marca Renault, sub influenţa băuturilor alcoolice, motiv pentru care a pierdut controlul volanului, a ieşit în afara părţii carosabile şi a distrus conducta de gaz. Tânărul şofer a fost testat cu aparatul alcooltest, care a evidenţiat o îmbibaţie în aerul expirat de 1,01 ml/l, apoi a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Jibou pentru recoltarea de probe biologice. O echipă de la EON GAZ a ajuns la faţa locului pentru a opri alimentarea cu gaz a conductei şi au intervenit pentru repararea conductei. Şoferul este cercetat pentru infracţiunea de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi distrugere din culpă a conductei de gaz.

Cal lovit de tren

Un cal a murit după ce a fost lovit de tren ieri dimineaţă, în oraşul Jibou. În jurul orei 8.15, L. Vălean, de 31 de ani, din Surduc, intenţiona să traverseze pasajul de cale ferată de pe strada Amurgului, semnalizată corespunzător cu indicatoare, dar nu s-a asigurat şi nu a acordat prioritate de trecere trenului personal 4.361, care circula din direcţia Sărmăşag – Jibou, a cărui locomotivă a lovit căruţa. În urma impactului, calul care tracta căruţa a murit pe loc.

Alte articole

Leave a Comment