Week-end pompieristic: 9 incendii si o bomba

Case si gospodarii arse, incendii izbucnite la litiere de padure, bombe dezgropate – cam asta ar fi un scurt rezumat al week-end-ului, din punctul de vedere al pompierilor militari, care au avut de lucru cu 9 incendii si ridicarea unui element de munitie neexplodat.

Primul incendiu de week-end, la care au intervenit pompierii din Cehu Silvaniei, a izbucnit in seara de 13 aprilie, la locuinta lui I. Gheorghe, din localitatea Oarta de Jos, judetul Maramures. Focul a fost cauzat de un cos de fum deteriorat si a distrus 70 de metri patrati din structura acoperisului. Pompierii au salvat de la scrum bunuri in valoare de 70.000 lei.

La al doilea incendiu au intervenit pompierii jibouani, la un foc izbucnit la locuinta unei persoane din Napradea. In urma incendiului a ars circa o tona de fan, dar pompierii au reusit sa salveze de la scrum bunuri in valoare de 30.000 lei.

Tot jibouanii au intervenit si la al treilea incendiu, care a izbucnit la locuinta unei persoane din Jibou. Focul a distrus circa 3 metri patrati de acoperis, iar pompierii au salvat bunuri in valoare de peste 150.000 lei.

In 14 aprilie, pompierii zalauani au intervenit pentru stingerea unui foc izbucnit in Aghires, la locuinta lui J. Ioan. Incendiul a fost cauzat de focul in aer liber, lasat nesupravegheat, iar focul a distrus circa 25 metri patrati de fibra de sticla si vegetatie uscata. Pompierii au salvat de la distrugere bunuri in valoare de 100.000 lei.

Un alt incendiu a fost semnalat in localitatea Tusa, la stingerea acestuia intervenind pompierii militari din Simleu Silvaniei, impreuna cu cei voluntari din localitate. Focul a izbucnit la litiera padurii si a fost provocat de satenii care efectuau igienizarea terenului. In urma incendiului au ars circa 1,7 hectare litiera de padure.

Tot pompierii din Simleu au intervenit si in 15 aprilie, la ora 14.10, impreuna cu serviciul voluntar al comunei Sag, la aceeasi locatie din Tusa, respectiv litiera padurii. Incendiul, cauzat de focul in aer liber lasat nesupravegheat, a mai distrus circa 3 hectare de litiera de padure.

Doar peste 3 ore, pompierii militari din Simleu au mai fost chemati sa stinga un foc, in colaborare cu serviciul voluntar din Pericei, incendiu izbucnit la vegetatie uscata in Badacin. Tot focul in aer liber, lasat nesupravegheat a fost cauza incendiului, care a ars circa 2,5 hectare de vegetatie uscata.

Tot in 14 aprilie, la ora 18.20, pompierii din cadrul Garzii nr. III Hida, impreuna cu serviciul voluntar din localitate, au stins un incendiu izbucnit la un adapost de animale, apartinand Primariei Zimbor. Incendiul a fost provocat de fumatul in locuri nepermise, iar focul a distrus vegetatie uscata, rumegus, cauciuc, 16 stalpi de lemn si un gard din scandura. Pompierii au salvat de la distrugere bunuri in valoare de peste 50.000 lei.

Garda nr. II din Ileanda a mai intervenit, in 14 aprilie, la ora 16.45, impreuna cu serviciul voluntar din localitate, la stingerea unui foc izbucnit la litiera padurii din localitatea Rus. Incendiul a fost provocat de focul lasat nesupravegheat si a ars litiera de padure si circa 8 hectare de padure.

Plus o bomba

Un zalauan, care efectua lucrari agricole in gradina casei, a scos la suprafata un proiectil de artilerie de calibrul 76 milimetri. B. Alexandru a sesizat ISU, care a trimis o echipa de specialisti pentru ridicarea, transportul si depozitarea elementului de munitie neexplodat.

Leave a Comment