Vitezomanii, sancţionaţi de poliţiştii sălăjeni

Poliţiştii sălăjeni au organizat, în ultima săptămână, 12 acţiuni ce au avut drept scop combaterea indisciplinei pietonale, precum şi depistarea şi sancţionarea conducătorilor de vehicule care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public, în special, în zonele unde au fost înregistrate evenimente rutiere produse pe fondul acestor abateri, atât în mediul urban cât şi în cel rural. De asemenea, tot în această perioadă, respectiv în intervalul 31 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016, oamenii legii au avut în vedere depăşirile neregulamentare şi nerespectarea regimului legal de viteză.
În acest context, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, au fost constatate 16 infracţiuni, trei infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 12 de natură judiciară şi o infracţiune de altă natură. „În intervalul menţionat, poliţiştii au aplicat 249 sancţiuni contravenţionale, din care 147 pe linie de viteză, două pentru depăşiri neregulamentare şi 100 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri. Valoarea sancţiunilor aplicate se ridică la 21.132 de lei”, a precizat sursa citată.
Pentru defecţiuni tehnice oamenii legii au retras două certificate de înmatriculare şi au reţinut opt permise de conducere, din care două pentru depăşire neregulamentară şi şase pentru depăşirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum cu mai mult de 50 de kilometri/oră.

Alte articole

Leave a Comment