Violatorul din comuna Bobota a mai primit patru luni de puşcărie

Tânărul de 19 ani, din comuna Bobota, Florin Adrian Alesuţan, care la sfârşitul lunii iunie a violat o femeie de 59 de ani, din localitatea Zalnoc, s-a ales cu patru luni de închisoare în plus, după ce a contestat la Curtea de Apel Cluj sentinţa dată de Judecătoria Şimleu Silvaniei.

Magistraţii şimleuani l-au condamnat la începutul lunii septembrie la 11 ani de închisoare, decizia nefiind una definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.
Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al instanţei clujene, judecător Liviu Ungur, în urma admiterii apelului formulat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei şi a respingerii celui al inculpatului, pedeapsa rezultantă dispusă, săptămâna trecută, de către magistraţii Curţii este de 11 ani şi patru luni de închisoare cu executare. Sentinţa este definitivă.
Bobotanul a fost trimis în judecată în luna august, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de viol, lovire şi alte violenţe, violare de domiciliu, precum şi pentru furt calificat. Începând din 20 iulie, tânărul se află în închisoare, după ce magistraţii şimleuani au admis, în 18 iulie, propunerea de arestare preventivă.
Şirul infracţiunilor comise de tânăr a început în după-amiaza zilei de 25 iunie, când acesta a pătruns, în jurul orei 15, în locuinţa unei femei de 59 ani, din localitatea Zalnoc, pe care a lovit-o şi a violat-o. Fapta acestuia a fost sesizată poliţiştilor din Sărmăşag, în aceeaşi zi, de către victimă. În urma verificărilor efectuate de oamenii legii s-a stabilit că a existat o altercaţie, în urma căreia ambele persoane au suferit leziuni corporale.
Victima a fost dusă la spital, iar în funcţie de rezultatele examinării medicale, urma să se stabiliească dacă a fost într-adevăr vorba de viol sau nu. Cu toate că Florin Alesuţan era cunoscut cu antecedente penale pentru tâlhărie, furt şi viol, infracţiuni comise înainte de a împlini vârsta de 18 ani, acesta era cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de viol, lovire şi alte violenţe şi violare de domiciliu. Conform precizărilor făcute de reprezentantul Judecătoriei Şimleu Silvaniei, tânărul nu poate fi considerat recidivist, nefiind luate în considerare faptele săvârşite în perioada în care era minor.
După două săptămâni, fură şi violează din nou. Mai exact, miercuri, 16 iulie, Florin Alesuţan a intrat în curtea unui localnic de unde a furat o bicicletă, ca apoi, câteva minute mai târziu, să pătrundă în gospodăria unei femei, pe care a lovit-o, însă şirul infracţiunilor sale nu s-au oprit aici. Potrivit purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Tincuţa Dumuţa, în cursul nopţii de 16 spre 17 iulie, tânărul a intrat în locuinţa unei femei de 78 de ani pe care a violat-o, după care a furat şi câteva bunuri din locuinţa acesteia. Victima a sesizat fapta în cursul zilei de joi, 17 iulie, poliţiştilor din Bobota. Aceştia s-au deplasat la domiciliul tânărului, însă nu l-au găsit, ca, apoi, câteva ore mai târziu, acesta să sune la postul de poliţie, susţinând că doreşte să se predea. Ajunşi la faţa locului, potrivit sursei citate, oamenii legii l-au găsit pe Florin Alesuţan atârnat de o frânghie în anexa gospodăriei. “Întrucât acesta îşi mai mişca încă picioarele, poliţiştii au tăiat frânghia, în scurt timp, tânărul revenindu-şi. A fost solicitată şi o ambulanţă la faţa locului, însă nu a fost nevoie de transportarea acestuia la spital”, a mai precizat reprezentantul IPJ Sălaj.

Leave a Comment