„Afacerist” din Pria, cercetat pentru escrocherii cu apă îmbuteliată

Doi bărbați, unul din Pria, comuna Cizer și altul din Oradea din sunt cercetați, având calitatea de suspecți, pentru posibile infracțiuni de evaziune fiscală și înșelăciune. .

Polițiștii au efectuat zilele trecute o percheziție la o firmă din Sălaj care îmbutelia apă și o vindea sub însemnele unui brand cunoscut – Cumpăna -, prejudiciind statul cu suma de  50.000 de lei. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, din luna iunie 2020 și până în prezent, orădeanul, angajat al unei firme cu sediul în București și bărbatul din Pria au înșelat mai multe persoane fizice și juridice prin vânzarea de apă în recipienții care purtau însemnele brandului, fără ca apa comercializată de cei doi să fie certificată în ceea ce privește calitatea prevăzută în normele societății deținătoare a mărcii. Astfel, potrivit anchetatorilor, cei doi puneau în pericol sănătatea consumatorilor și prejudiciau atât clienții, cât și firma care deține brandul respectiv. Orădeanul este suspectat de polițiști că în perioada menționată a ascuns sursa impozabilă sau taxabilă prin vânzarea de apă în bidoane etichetate în mod ilegal către diverse persoane și firme, fără a declara operațiunile comerciale desfășurate către organul fiscal competent, prejudiciind astfel bugetul general consolidat al statului. „În urma percheziției domiciliare, anchetatorii au descoperit și ridicat în vederea cercetărilor 26 de bidoane de apă de 19 litri fiecare, purtând însemnele mărcii deținute de firma din București, fără sigilii, precum și 282 de capace din plastic. De asemenea, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bihor au ridicat o probă de apă de la furtunul de la care erau alimentate respectivele bidoane. Prejudiciul estimat în cauză este de 50.000 de lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Polițiștii SICE din cadrul poliției bihorene continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor două persoane. 

Foto: Bihon.ro/IPJ Bihor

3 Thoughts to “„Afacerist” din Pria, cercetat pentru escrocherii cu apă îmbuteliată”

  1. Anonim

    Poate isi gaseste nasul acest personaj ce terorizeaza satul Pria

  2. Anonim

    Pai da, ca Politia Bihor ii cerceteaza. El ameninta pe toata lumea si jigneste ca lanusa cortului. Adica toata echipa aia de politisti si procurori vorbeste prostii, el e curat ca apa aia de chiuveta pe care o vinde…. Il asteapta si alte plangeri penale, toata lumea din Cizer stie ce poamă e!!! Citisemmpe site ul IPJ Bihor si pe ziarul lor Bihon, ma bucur ca au scris si Magazin Salajan si Graiul Salajului despre mizeriile astea. Felicit politia bihoreana pt flagrant.

  3. Anonim

    Cred ca asta-i ala cu apa din Pria. Sper de data aceasta sa-si faca datoria. Am auzit ca nu mai are spate.

Leave a Comment