Viitorii jandarmi – în practică la Jandarmeria Sălaj

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj a primit în cadrul instituţiei, în perioada 3-10 februarie, doi elevi practicanţi care au executat stagiul obligatoriu de practică. Cei doi elevi  se află în anul II de studiu la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica”- Drăgăşani. Alţi cinci elevi, din acelaşi an de studiu, de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş”- Fălticeni, au participat, de asemenea, la stagiul de practică efectuat în Zalău. Viitorii subofiţeri jandarmi au fost repartizaţi în cadrul Detaşamentului II unde au desfăşurat, sub tutelă, misiuni specifice de pază şi protecţie instituţională la obiectivele din competenţa I.J.J. Sălaj, respectiv Tribunalul Sălaj, Judecătoria Zalău, Parchetul de pe lăngă Tribunalul Sălaj, Instituţia Prefectului Sălaj, Camera de Conturi Sălaj, Trezoreria Zalău şi Serviciul Judeţean al Arhivelor Naţionale Sălaj.
Luni, 13 februarie, a început un nou stagiu de practică, de data aceasta pentru un număr de nouă studenţi ai Facultăţii de Jandarmi din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – Bucureşti, stagiu ce se va încheia în data de 12 martie 2017. Un număr de şase studenţi de anul I şi II se vor familiariza cu misiuni specifice de pază şi protecţie instituţională, iar studenţii de anul 3 vor fi repartizaţi Detaşamentului I Jandarmi Mobil unde vor executa misiuni de ordine publică.
Studenţii vor fi coordonaţi şi îndrumaţi de tutori ofiţeri jandarmi cu experienţă în activitatea profesională şi vor participa la toate activităţile desfăşurate de aceştia, urmărindu-se realizarea obiectivelor şi măsurilor prevăzute în programa de învăţământ.

Leave a Comment