De la Teleorman se împute peștele…

Nimeni și nimic nu mai poate pune la îndoială faptul că românii care sprijină, astăzi, România penală sunt mult mai puțin activi decât cei care nu mai acceptă interlopi în fruntea ţării. Ca urmare, bieții pensionari roşii, scoși de Liviu Dragnea în stradă pentru a-i teroriza pe locuitorii paşnici din fața Cotroceniului, își pierd încet-încet menirea.

De cealaltă parte, tinerii României continuă să iasă în stradă – chiar dacă vrednicii urmași ai lui Iliescu au sperat că vocea acestora se va stinge cu timpul. Dacă nu cu multă vreme în urmă, glasurile lor se ridicau împotriva Ordonanţei care încerca să-i scape pe Liviu Dragnea & Co. de ghearele justiției, astăzi, tinerii care îndură zilnic frigul în marile piețe ale orașelor României scandează împotriva unui guvern care și-a dovedit cu vârf și îndesat obediența față de Camorra din Teleorman.

Ce nu înțeleg actualii guvernanți și alți spălați pe creier amatori de „antene” și „rtv” este că, din acest moment, orice tentativă a penalilor de a bloca ori şicana justiţia va fi taxată imediat de către populaţie, de presa liberă, de opinia publică în general. Aşa cum s-au angajat în campania electorală, până la această oră, PSD şi ALDE ar fi trebuit să aibă cu totul alte preocupări: să demareze proiectul de înființare a celor opt spitale regionale de urgenţă, zeci de kilometri de autostradă, proiecte europene de miliarde de euro, investiţii colosale în toate domeniile, un avânt de peste 5 la sută al economiei naţionale, dar şi o majorare consistentă a veniturilor pentru toate categoriile de români. Și, fie vorba între noi, am mari îndoieli că PSD va reuși să-și respecte programul de guvernare pentru care a cerut şi obţinut votul alegătorilor în decembrie 2016.

Chiar dacă, astăzi, protestatarii solicită demisia premierului şi, implicit, a  guvernului, analiștii susțin că miza este cu totul alta. În ultima perioadă, se pare ceva se mișcă în „partidoiul” lui Dragnea. Oamenii încep să conștientizeze că „ce-i prea mult, nu-i sănătos”, așa că sunt câteva voci importante (ce-i drept, cam puține, dar importante) în partid care s-au decis să spună altceva decât șeful lor din Teleorman. După demisiile din Guvern ale unor miniștri sau secretari de stat, după declaraţiile anti-Dragnea ale altor lideri din teritoriu, este tot mai evident că nu va trece mult timp până la cutremurul care va avea menirea să separe „grâul de neghină” în PSD. Culmea ironiei face ca exact cei care nu iubesc culoarea roșie, precum și acest șir interminabil de proteste să pună umărul la mult așteptatul moment al reformării PSD.

Societatea românească are nevoie de un partid social-democrat modern, european, care să se zbată pentru cei mulţi, săraci, care să nu fie manipulaţi de televiziunile aflate în subordinea șefului suprem. Or, ceea ce a făcut până acum PSD este să exact inversul dezideratului de mai sus: a încurajat nemunca, a protejat hoţii cumpărând tăcerea celor mulți și săraci, cărora le-a oferit din când în când vreo două-trei firimituri rămase de la masa bogătanilor. Cum spuneam mai sus, în PSD încep să vocifereze oamenii cerebrali, care vorbesc o cu totul altă limbă decât cea „de lemn” cu care ne-a obișnuit atâția amar de ani tovarășul Iliescu. Vor deveni aceste voci suficient de puternice pentru a scrie o altă istorie a social-democraţiei? Vom vedea. Însă, atâta vreme cât în partid, la această oră, cele mai virile „trâmbițe” aparțin trioului Dragnea – Olguța – Firea, putem spune că speranțele reformării PSD sunt asasinate încă din fașă.

4 Thoughts to “De la Teleorman se împute peștele…”

 1. Tăunu

  Peştele se-mpute de la Sibiu, de la nemţălău ăla care, cică, şi-a cumpărat şase case din meditaţii. ANAF e pe urmele lui, nu a găsit niciun impozit pentru meditaţii şi, nici nu o să găsească. O casă a şi pierdut-o în instanţă, era obţinută fraudulos. De aceea neamţu nu a renunţat la imunitate, înainte de alegeri declara ritos că primul lucru pe care-l va face, va fi să renunţe la imunitate. Au trecut doi ani şi nimic, dar, noi nu uităm !

  1. Dragnea

   Da’ de ce nu te duci tu frumușel deseară la Cotroceni să strigi astea cu „tovarășii”, cf. tabelului?

  2. Anonim

   S-au reactivat postacii PSD-ului. Cu cat va plateste partidul, loazelor?

 2. .

  vadanilor dati ignor acestui spalat pe creier (ca sa folosesc materialul clientului) oare cine te-a angajat la magazin ,oare nu vezi ca innot.i impotriva valului???

Leave a Comment