Victor Halmajan, cetatean de onoare al comunei Marca

Victor Halmajan, cetatean de onoare al comunei MarcaDuminica, 24 Ianuarie, Primaria si Consiliul Local Marca, in semn de apreciere si respect pentru activitatea de exceptie a fiului comunei, Victor Halmajan, i-au atribuit Diploma Cetatean de Onoare al comunei Marca, inmanata de domnul primar, Dumitru Rosan. Nascut la 11 decembrie 1934, Dl. Victor Halmajan, prin multa munca, perseverenta, exigenta si competenta face cinste atat comunei natale, cat si judetului Salaj.

Amintim doar cateva dintre importantele sale realizari: deputat in M.A.N.( 1961-1965; 1965-1968); cercetator stiintific principal la Institutul de Cercetari pentru Economie Agrara, Bucuresti; consilier I si sef serviciu in Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare; prefectul Zalaului (1990); prefectul judetului Salaj (1990-1992); presedinte al Consiliului Judetean Salaj; director al F.P.S. Salaj ( 1996 – 1997); conferentiar universitar; membru al Uniunii Europene a Economistilor Agrari (din 1997); a publicat peste 20 de lucrari de specialitate, ca autor si multe altele in colaborare.

In semn de recunostinta pentru cei 75 de ani de viata si o paleta vasta de fapte care fac cinste comunei natale si judetului Salaj, au participat la aceasta intalnire omagiala: Vegh Alexandru, prefect; Iuliu Nosa – deputat; Lucian Bode – deputat; Gheorghe Pop – senator, precum si o mare parte a prietenilor si colaboratorilor din judet. Emotionanta a fost intalnirea cu locuitorii comunei Marca, cu fostii colegi, toti recunoscand ca au avut si au in dl. Halmajan un adevarat model.

In cuvantul sau, Dl. Victor Halmajan a multumit pentru ca evenimentul are loc intr-o zi speciala pentru istoria Romaniei, a facut apel la unitate-n cuget si simtiri, la respect pentru toti cei care lasa fapte care vor dainui peste timp si contribuie la dezvoltarea locului care le-a leganat copilaria.

Alte articole

Leave a Comment