Victimele regimului hortyst, comemorate la Ip şi Treznea

Sălăjenii îşi comemorează martirii de la Ip şi Treznea, în fiecare din cele două localităţi urmând să aibă loc ceremoniale religioase şi militare, depuneri de jerbe de flori la cimitir şi la Monumentul Eroilor. Acţiunea este organizată de Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj.
Primele manifestări sunt programate pentru luni, 9 septembrie, la cimitirul din Treznea, cu începere la ora 12.30. Sâmbătă, 14 septembrie, un ceremonial similar se va desfăşura în cimitirul din Ip, de la ora 12.

Alte articole

3 Thoughts to “Victimele regimului hortyst, comemorate la Ip şi Treznea”

 1. Zălăuan

  Felicitări prefectură.
  Atunci însă când îi condamnăm pe hortyşti, să nu uităm de nemernicul rege Carol al II-lea care a cedat Basarabia şi Ardealul fără un foc de armă. Milioane de români au fost abandonaţi de acel REGIM CRIMINAL !!
  Vinovată este şi şleahta politică din aceea vreme, unii dintre ei pieriţi în temniţele comuniste.
  Atunci când unii exaltaţi comemorează pe cei pieriţi, să nu uităm că şi datorită nevolniciei acestor politicieni, milioane de români din Basarabia şi Ardeal au avut suferinţe groaznice, au fost căsăpiţi cu sutele şi miile.
  Noi nu uităm !

 2. Dumitru Salajean

  Exaltat esti tu cu sleahta ta, mai „zalauanule”, devreme ce iti permiti periodic sa arunci cu noroi in marii oameni politici salajeni si nu numai, care au murit in temnitele comuniste pentru crezul lor patriotic! Cum iti permiti mai loaza sa arunci cu noroi in cei care au infaptuit Romania Mare si care s-au luptat cu regimul stalinist impus la noi dupa razboiul mondial? Rusine sa-ti fie, demogogule!

 3. Zălăuan

  Ascult măi gunoiule de dumitru, ia du-te tu mâine la Treznea, la comemorare şi explică tu urmasilor celor abandonaţi de REGIMUL CRIMINAL burghezo-moşieresc al luiCarol, din care făceau şi parte şi ăia pieriţi în temniţe, că „politicienii” tăi n-au nicio vină.
  Ia explică-le tu urmaşilor celor spintecaţi de la Treznea asta, dacă ai curajul să calci pe acolo !

Leave a Comment