Pompierii sălăjeni, angajaţi în peste 200 de intervenţii, lunar

 

Peste 1.600 de intervenţii ale echipajelor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum”(ISU) Sălaj au fost înregistrate în primele opt luni ale anului în curs. Potrivit informaţiilor furnizate de Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj, din cele 1.651 de evenimente, 1.272 au intervenţii SMURD. Cele mai multe intervenţii au fost cele ale Detaşamentului de pompieri Zalău, respectiv 868, urmate de cele ale Secţiei de pompieri Şimleu Silvaniei, 303, Garda de intervenţie Ileanda, 207, Garda de intervenţie Nuşfalãu,184, Garda de intervenţie Cehu Silvaniei, 28 şi Garda de intervenţie Hida,11.
Conform sursei citate, în 32 de cazuri echipajele solicitate s-au deplasat, însă nu au mai intervenit, iar în alte 22 de situaţii au fost întoarse din drum. Cele mai frecvente situaţii de urgenţã au fost datorate incendiilor, respectiv 103, arderilor necontrolate la vegetaţie uscatã, 54, valoarea bunurilor salvate în urma intervenþiilor depăşind 10.000.000 de lei. De asemenea, tot în perioada menţionată, pompierii sălăjeni au fost solicitaţi pentru descarcerare în 11 cazuri, asanări de muniţie, 17, salvãri animale 1, inundaţii, 27, precum şi pentru alte intervenţii, 28.
În urma intervenţiilor la care au participat serviciile de urgenţã profesioniste au fost salvate opt persoane, şi anume patru adulţi şi patru copii şi nouă victime din care şapte persoane (adulte) au decedat, iar alte două persoane au fost rãnite, respectiv un adult şi un copil.

Alte articole

Leave a Comment