Veteranii de război, omagiați la Zalău

Veteranii de război ai Sălajului, supravieţuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial, omagiaţi joi, 29 aprilie, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, în cadrul unei festivităţi organizate de Batalionul 317 Sprijin Logistic “Voievod Gelu”, la sediul Unităţii Militare 01483 din Zalău. Este vorba despre: sublocotenent în retragere Alexandru Balog – 94 de ani, colonel în retragere Marin Cranta – 96 de ani, sublocotenent în retragere Alexandru Şereş – 96 de ani, sublocotenent în retragere Iosif Karpoş – 97 de ani, sublocotenent în retragere Gheorghe Vale Labo – 98 de ani, sublocotenent în retragere Gheorghe Buga – 98 de ani şi sublocotenent în retragere Ilie Pop – 99 de ani.

 

Din păcate, starea lor de sănătate şi condiţiile pandemice nu le-a permis acestora să fie prezenţi la eveniment.

“Veteranii de război sunt istoria pe care trebuie să o predăm astăzi tinerei generaţii, ei sunt simbolurile pe care tinerii trebuie să le cunoască. Ei sunt cei care, la chemarea patriei, au lăsat acasă familia şi pe cei dragi, fără a cere nimic în schimb şi au răspuns prezent pentru apărarea fiinţei naţionale. Astăzi, de ziua lor, urez tuturor veteranilor, văduvelor de război şi văduvelor de veterani de război sănătate şi cât mai multe clipe fericite alături de cei dragi. La mulţi ani, veteranilor sălăjeni!”, a precizat, în alocuţiunea susţinută cu acest prilej, Dari Toma, prefectul judeţului Sălaj. În acelaşi context, prefectul Dari Toma a depus o jerbă de flori în memoria veteranilor de război trecuţi în nefiinţă.

One Thought to “Veteranii de război, omagiați la Zalău”

  1. Dorin

    Du-te, invartindu-te, Ciuntule! Noi avem cele mai proaste strazi in Zalau, din toata Transilvania, chiar nu ti-e rusine! Ai fost in Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj?

Leave a Comment