Vești bune! Heliportul SMURD de la Jibou, funcțional de săptămâna viitoare

Elicopterul SMURD  de la Jibou va fi operaţional!  Începând de marţi – 10 septembrie, regiunea Nord-Vest (NV) va avea un elicopter de intervenţie, care va avea baza în oraşul de pe Someş. Acesta deserveşte judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi o parte din Bistriţa-Năsăud.

După mai bine de patru ani de la finalizarea investiţiilor, ”punctul de operare aeromedical de la Jibou” îşi începe activitatea. Punctul va fi operaţional începând de marţi -10 septembrie. Heliportul de la Jibou a fost construit în 2016, printr-o investiţie de peste 1 milion de lei de la bugetul judeţului, pentru elicopterul SMURD care deserveşte judeţele din regiunea de NV. Întrucât amplasamentul nu fusese prevăzut cu o pistă de aterizare, heliportul nu a putut fi dat în folosinţă. Astfel, la începutul lunii iulie 2019, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ISU ”Porolissum” Sălaj a finalizat, amenajarea platformei de decolare/aterizare a heliportului SMURD de la Jibou.  Valoarea acestei lucrări a fost de aproximativ 190.000 de lei.

Alte articole

One Thought to “Vești bune! Heliportul SMURD de la Jibou, funcțional de săptămâna viitoare”

  1. desperato

    Alo, Excelența Ta, Magazin Sălăjean, ți-ai pus, măcar discret, la o bârfă mică, întrebarea dacă scremutul heliport jibouan este unul legal construit? Dacă a respectat regulile impuse de reglementări, dacă a căpătat un aviz de la Autoritatea Aeronautică Civilă și o autorizație? Nțț. Se descurcă, ei, piloții, că doar nu este primul heliport haiducesc din România. Las-o, mă, că merge-așa!

Leave a Comment