Veste bună! Încălzirea şcolilor şi grădiniţelor din Zalău nu mai depinde de E-Star

Zălăuanii pot răsufla uşuraţi: Tribunalul Sălaj a decis, joi, anularea contractului de vânzare-cumpărare prin care magistrala reţelei de termoficare a Zalăului a trecut din proprietatea Distriterm, în cea a firmei E-Star Alternativ Budapesta.
În plus, magistraţii au obligat compania maghiară „să restituie averii debitoarei bunurile transmise prin actul anulat, în valoare de 3.276.224,21 lei”, ne-a declarat judecătorul Daria Brăduţa Ţăran, locţiitorul purtătorului de cuvânt al Tribunalului Sălaj. Potrivit spuselor sale, instanţa „constată reaua-credinţă a pârâtei E-Star Alternativ Budapesta la încheierea contractului şi, în consecinţă, în baza Legii Insolvenţei, pârâta va pierde creanţa rezultată din repunerea în situaţia anterioară încheierii acestui act”. În schimb, instanţa a respins cererea lichidatorului pentru obligarea pârâtelor la plata cheltuielilor de judecată.
Din păcate, telenovela furnizării agentului termic în Zalău nu se încheie aici, întrucât soluţia pronunţată joi de către instanţa sălăjeană poate fi atacată cu recurs, în termen de şapte zile de la comunicare. Eventualul recurs va fi judecat de către Curtea de Apel Cluj.
Primarul Radu Căpîlnaşiu a refuzat să comenteze decizia instanţei, menţionând doar că, „până când soluţia va fi definitivă, putem asigura încălzirea unităţilor de învăţământ din municipiu fără să mai fim supuşi unor acţiuni speculative”. Edilul a precizat că pasul următor îl reprezintă demararea negocierilor cu lichidatorul în vederea stabilirii nivelului chiriei pentru utilizarea magistralei.
După ce decizia instanţei va fi definitivă, municipalitatea îşi propune să achiziţioneze cei aproape 10 kilometri de conductă din reţeaua de termoficare a Zalăului. De la bugetul local al fost alocaţi în această direcţie 1,45 milioane de lei, adică preţul pentru care autorităţile locale au bătut palma cu reprezentanţii firmei maghiare.

Alte articole

Leave a Comment