Un traficant de droguri din Zalău va sta după gratii un an şi jumătate

Magistraţii Tribunalului Sălaj l-au condamnat, marţi, la un an şi jumătate de închisoare cu executare pe Nicolae Cătălin Niţu Puşcaş, zălăuanul în vârstă de 36 de ani găsit vinovat de trafic şi consum de droguri de risc.
În acelaşi dosar, Mihai Şut, de 19 ani, a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de încercare de patru ani, pentru comiterea unor infracţiuni similare, ne-a declarat judecătorul Claudia Tomşa, purtătorul de cuvânt al instanţei Sălăjene.
În ceea ce-l priveşte pe cel de-al treilea inculpat, David Iancovici, de 19 ani, acesta a fost achitat, întrucât „fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni”, după cum a precizat reprezentantul Tribunalului Sălaj. În schimb, el a fost obligat să achite o amendă administrativă de 1.000 de lei.
Reamintim că la începutul anului 2013, Niţu Puşcaş a achiziţionat din Spania aproximativ 300 de grame de haşiş, cantitate pe care a introdus-o în ţară. Ulterior, a împărţit-o în cantităţi mai mici, pentru a o valorifica unor tineri de pe raza municipiului Zalău, în „biluţe” a câte 0,6-0,9 grame, pentru sume cuprinse între 80 şi 100 de lei, cu ajutorul unui cântar de mare precizie.
Ulterior, inculpatul a comercializat şi a pus la dispoziţia celorlalţi doi tineri, liceeni în Zalău, respectivele cantităţi de haşiş. La rândul lor, aceştia au vândut ori au pus la dispoziţia unor tineri din judeţ drogurile de mare risc, în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 150 de lei/gram.
Cei trei au fost prinşi în flagrant în 22 aprilie, de către lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO), în urma unor acţiuni coordonate de procurorii DIICOT Sălaj.

Alte articole

Leave a Comment