Un nou concurs pentru cel mai înalt fotoliu din Poliţia sălăjeană

Postul de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj va fi scos din nou la concurs. Potrivit unui anunţ postat pe site-ul Poliţiei Române, concursul va avea loc în 6 noiembrie, la Bucureşti şi va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale. Aprecierea rezultatului final al interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10. Este declarat “admis” candidatul care are nota cea mai mare şi primeşte cel puţin 7.00. În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă, postul îi revine celui cu cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs, potrivit unui anunţ al Poliţiei Române.

Candidaţii îşi pot depune dosarele până în 12 octombrie. Pentru a putea participa la concurs, ei trebuie să îndeplinească cumulativ, mai multe condiţii, printre care să aibă studii superioare, să aibă cel puţin gradul de inspector principal de poliţie, să aibă minim 7 ani vechime în muncă, din care cel puţin 5 în în structuri de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională, să aibă cel puţin 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei şi minim 3 ani vechime în funcţii de conducere în unităţi ale MAI, să fi obţinut măcar calificativul “Bine” la ultimele două evaluări anuale de serviciu; să nu fie cercetat disciplinar, să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de acesta să nu fi fost pusă în mişcare acţiunea penală.

Reamintim că fotoliul de şef al Poliţiei Sălajene a mai fost scos la concurs la începutul lunii septembrie, când în competiţiei s-au înscris actualul desemnat la comanda IPJ Sălaj, Miron Ştirb, şeful desemnat al Poliţiei Municipale, Gabriel Terheş, şi şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, Ionuţ Prodan. Dacă cel din urmă nu s-a mai prezentat la concurs, ceilalţi doi nu au reuşit să obţină notă de trecere.
În prezent, la comanda Poliţiei Sălajene se afla Miron Ştirb, detaşat în funcţie după ce i-au expirat cele două împuterniciri anterioare.

Alte articole

Leave a Comment