Un fals „inspector Rotaru” bagă spaima în comercianţii zălăuani

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sălaj atrage atenţia tuturor agenţilor economici cu privire la faptul că, pe raza municipiului Zalău, un „domn” care se recomandă „inspectorul Rotaru” de la OPC a apelat telefonic mai mulţi administratori de unităţi de alimentaţie publică solicitând, în baza unor presupuse reclamaţii pe care le-ar rezolva în favoarea acestora, să i se încarce cartela telefonică. Astfel, la numărul de pe care falsul inspector apelează, ulterior nu mai poate fi contactat. Potrivit unor informaţii furnizate de Dorina Rednic, inspector adjunct al CJPC Sălaj, modul în care „inspectorul Rotaru” acţionează este caracteristic înşelătorilor prin telefon , cărora le-au căzut victime mai mulţi cetăţeni din alte judeţe ale ţării. Astfel de situaţii se pot repeta, chiar sub o altă identitate şi, în acest sens, reprezentanţii CJPC Sălaj atrag atenţia operatorilor economici care primesc astfel de apeluri telefonice să anunţe imediat poliţia. Tot pe această cale, agenţii economici sunt sfătuiţi să nu dea curs unor astfel de solicitări şi să înştiinţeze astfel de situaţii la CJPC Sălaj.
Dorina Rednic a precizat că operatorii economici trebuie să ştie că toate controalele dispuse se desfăşoară după o procedură de control, aprobată de către preşedintele Autorităţii Naţionale pentu Protecţia Consumatorilor (ANPC), iar angajaţii CJPC au datoria de a se legitima şi de a acţiona în baza unui ordin de deplasare, lucrând de altfel în echipă, având obligaţia de a consemna controlul în registrul unic de control.

Alte articole

3 Thoughts to “Un fals „inspector Rotaru” bagă spaima în comercianţii zălăuani”

 1. jiji

  Cineva trebuie sa-i trezeasca si pe cei de la CJPCdin somn, ca nu se mai aude nimica de ei de multa vreme.
  Ce mai controleaza astia de-o vreme incoace?
  Sub conducerea ”batranei doamne” se pregatesc de hibernare !
  TREZIREA si so’p pa banci !!!

 2. Nelutu

  ma
  Rotaru aista no fii marele inspector fechete care umbla cu japca? (sii bine la ce ma refer inspectore)

 3. salajanul

  Poate sa fie orice persoana.La cit de promt raspund domnii inspectori reali unor reclamatii telefonice,nu trebuie sa ne mire aparitia falsilor inspectori.
  Daca reclami un aspect negativ din Jibou,de exemplu ti se raspunde ca o sa verifice cind o sa aiba teren in zona. Halal

Leave a Comment