Un angajat al Spitalului din Şimleu, trimis în judecată pentru că a violat un minor

Şimleuanul reclamat de părinţii unui adolescent de 16 ani că le-ar fi agresat sexual copilul a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu. Bărbatul în vârstă de 48 de ani, angajat al Spitalului Orăşenesc „Prof. dr. Ioan Puşcaş” din Şimleu Silvaniei,  va trebui să dea socoteală în faţa magistraţilor de sub Măgura pentru viol şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Potrivit informaţiilor furnizate de către anchetatori, bărbatul este acuzat că în 4 aprilie, după ce a acostat minorul aflat în vizită la bunicul său internat în spital, l-a condus în atelierul mecanic de la subsolul unităţii medicale, unde a încuiat uşa pe interior, împiedicându-şi astfel, victima, să iasă. Mai apoi, prin constrângere, a întreţinut raporturi sexuale orale cu băiatul.

Ajuns acasă, acesta din urmă a povestit părinţilor nefericita întâmplare, iar tatăl a făcut, în ziua următoare, o plângere la poliţie. În cauză a fost deschis dosar penal. Şimleuanul nu şi-a recunoscut faptele, dar, susţin surse judiciare, raportul testului poligraf a evidenţiat un comportament simulat al inculpatului.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul ar putea sta ani grei în spatele gratiilor. Pentru infracţiunea de viol, Codul Penal prevede între trei şi 10 ani de închisoare, aceeaşi pedeapsă fiind stabilită şi pentru infracţiunea de privare de libertate în mod ilegal. Pentru situaţiile în care faptele sunt săvârşite în concurs, aşa cum zic procurorii că s-a întâmplat şi în acest caz, legea vorbeşte despre adăugarea unui spor de o treime din a doua pedeapsă.

Dosarul se află pe masa magistraţilor Judecătoriei Şimleu. În cursul acestei săptămâni, instanţa se va pronunţa vizavi de propunerea procurorilor privind arestarea preventivă a inculpatului.

„Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au precizat procurorii.

Acuzatul a intrat în medical

După cum ne-au declarat oficialii Spitalului Orăşenesc, imediat după declanşarea scandalului, unitatea medicală a derulat o anchetă disciplinară, pe perioada căreia contractul de muncă al mecanicului a fost suspendat. După revenirea acestuia în câmpul muncii, conducerea instituţiei a decis mutarea lui într-un alt departament. „Acum, angajatul este în concediu medical”, a precizat Mihail Vigu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Prof. dr. Ioan Puşcaş”.

Alte articole

One Thought to “Un angajat al Spitalului din Şimleu, trimis în judecată pentru că a violat un minor”

  1. Gelu

    La parnaie cu el.
    ”Fetito”, acolo te asteapta barbatii adevarati, ia-ti manusi cu ventuze sa nu scapi sapunul .

Leave a Comment