Un al patrulea membru al grupului de traficanţi de etnobotanice a fost arestat

Cel de-al patrulea membru al grupării infracţionale destructurată la finele lunii februarie de către procurorii DIICOT Sălaj a ajuns în spatele gratiilor, la două săptămâni după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare în lipsă.
Potrivit procurorilor, Beczi Norbert Szabolcs a fost prins, în urmă cu câteva zile, pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca şi plasat în arest pentru 30 de zile. Tânărul în vârstă de 27 de ani este acuzat de iniţierea sau constituire a unui grup infracţional organizat şi de efectuarea, fără drept, a operaţiunilor cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. Magistraţii Tribunalului Sălaj au emis pe numele său un mandat de arestare în lipsă, întrucât bărbatul s-a sustras urmăririi penale. S-ar părea că în tot acest timp, el s-a aflat în Anglia.
Beczi este bănuit de către reprezentanţii DIICOT Sălaj că se ocupa de porţionarea, ambalarea şi vânzarea de etnobotanice, alături de alţi trei tineri arestaţi la începutul lunii martie pentru fapte similare. Potrivit anchetatorilor, grupul infracţional acţiona atât pe raza municipiului Zalău, cât şi a oraşelor Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei şi Jibou, comercializând plicuri cu substanţe etnobotanice. Gruparea a fost destructurată în 28 februarie, în urma unui flagrant organizat în cartierul Dumbrava Nord. Procurorii vorbesc despre aproximativ 150 de tranzacţii lunare, preţul unui plic cu 0,15 grame fiind cuprins între 20 şi 30 de lei. Cele mai multe tranzacţii se făceau direct de la fereastra unui apartament din cartierul zălăuan.

Leave a Comment