Ultima oră! Curtea de Apel Cluj decide duminică soarta celor opt suspecți

Cei opt suspecți din dosarul DIICOT Sălaj care privește mai multe infracțiuni, printre care constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, abuz în serviciu și luare/dare de mită în formă continuată, se intorc acasă până mâine. După o ședință ce a durat ore bune, magistrații Curtii de Apel Cluj au decis să amâne pentru duminică, la ora 14, pronunțarea în cazul inculpaților, ne-a declarat în urmă cu câteva minute Adrian Dănilă, purtătorul de cuvânt al instanței clujene.
Reamintim că în urma perchezițiilor organizate vineri, 26 februarie, șapte persoane – oamenii de afaceri Ioan Huluban și Ioan Galiș, fiica acestuia din urmă, Malvina Galiș, fostul inspector școlar general Ioan Abrudan, doi polițiști de la IPJ Sălaj și un lichidator clujean – au fost reținute pentru 24 de ore. Sâmbătă, cei șapte, alături de judecătorul Patrițiu Dărăban, vicepreședinte al Tribunalului Sălaj, au fost prezentați magistraților Curții de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Dosarul amintit vizează o serie de ilegalități în procesul de intrare în insolvență a societăților Eurocard 2000 și Eurocard 2007, deținute de cei doi cumnați, Huluban și Galiș. Magistratul este suspectat că a aprobat mai multe proceduri judiciare în cazul insolvenței respectivelor firme.
Pe parcursul cercetărilor, și alte ilegalități au ieșit la iveală. Implicat într-un incident rutier, Galiș și-a băgat fiica la înaintare pentru a nu rămâne fără permis după ce a condus peste limita legală de viteză. Afaceristul a căzut de acord cu polițiștii să treacă numele Malvinei Galiș în procesul verbal.
Din aproape în aproape, procurorii au ajuns și la Ioan Abrudan, acuzat de implicare în fraudarea Bacalaureatului din 2012, an în care ocupa funcția de șef al Inspectoratului Școlar Județean. La intervenția lui Galiș, susțin anchetatorii, Abrudan ar fi intervenit pe lângă membrii comisiei de examen pentru a se asigura că Malvina Galiș va obține o notă onorabilă. În acest sens, au convenit asupra semnelor distinctive pe care tânăra să le facă pe foile de examen, pentru ca lucrarea să fie identificabilă.

Alte articole

Leave a Comment