Trimişi în judecată pentru un prejudiciu de 370.000 de lei

Trei bărbaţi vor da socoteală în faţa instanţei, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj susţinând că prin faptele lor au cauzat un prejudiciu de aproape 370.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, Mihai Bădăru este acuzat de evaziune fiscală  continuată, după ce în mod repetat şi cu intenţie, în calitate de administrator al societăţii Ramiga Bad Construct SRL Hunedoara, în perioada 3 mai-20 decembrie 2011, a înregistrat 162 de facturi fiscale fictive. Respectivele documente, în valoare de 1,1 milioane de lei, nu au avut la bază operaţiuni reale şi fuseseră emise în urma unei înţelegeri prealabile cu inculpatul Daniel Ionuţ Moraru, administratorul Los Mehores SRL Zalău. Pe acesta din urmă, procurorii l-au trimis în judecată pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Anchetatorii au stabilit că hunedoreanul a fost cel care a dat dispoziţie ca facturile false să fie înregistrate în  contabilitatea companiei sale, fapt care a avut drept consecinţă majorarea cheltuielilor şi cauzarea unui prejudiciu de 368.783 de lei.

Sursa menţionată a mai precizat că în tot acest demers a fost implicat şi inculpatul Ion Savu, şi el acuzat de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, pentru că l-a ajutat pe administratorul Ramiga Bad Construc să compleze zece facturi fiscale fictive.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Sălaj pentru soluţionare.

Alte articole

Leave a Comment