Trimişi în judecată pentru că au condus în stare de ebrietate

Şase persoane au fost trimise în judecată, în cursul săptămânii trecute, de către procurorii jibouani, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Patru dintre aceştia vor fi aduşi în faţa instanţei sub acuzaţia de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
Sursa citată arată că în 23 noiembrie, inculpatul Nicolae Tudora, a condus autoturismul marca Land Rover, cu numărul de înmatriculare P5970 BC pe DJ 108A, având în sânge o alcoolemie de 1,7 g/l la prima probă şi de 1,55 g/l la proba a doua.
Tot pentru consum de alcool la volan va fi judecat şi Dorin Grigore Bârsan, care, în 19 ianuarie 2015, a condus autoturismul marca Renault cu numărul de înmatriculare SJ-66-AAA pe DJ 108A, în localitatea Someş Odorhei, având o alcoolemie de 1,3 g/l alcool pur în sânge, la prima probă, şi de 1,1 g/l, la proba secundă.
La rândul său, Vasile Porumb a condus, în 15 decembrie 2015, autoturismul Ford, cu numărul de înmatriculare SJ-03-TUL, pe străzile Tudor Vladimirescu şi 1 Mai, din Jibou, având o alcoolemie de 1,8 g/l alcool pur în sânge, la prima probă, şi de 1,7 g/l, la a doua probă. Cel de-al patrulea bărbat acuzat de săvârşirea aceleiaşi infracţiuni este Sever Marian Lingurar, despre care procurorii susţin că în 8 august 2015, a condus pe DN1H, în localitatea Hida, autoturismul Hyundai, C-31-MIT, având la prima probă o alcoolemie de 1,25 g/l alcool pur în sânge, iar la a doua, 1,35 g/l.
Trimisă în judecată este şi Daniela Maria Maruşca, acuzată de ucidere din culpă, după ce „în 20 iunie 2014, în timp ce conducea autoturismul marca Seat Cordoba, cu numărul de înmatriculare BH-32-MAR, pe DN1H, între localităţile Cuciulat şi Letca, pe un drum în aliniament, din cauza neatenţiei în conducere, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat pe câmpul din partea dreaptă conform sensului de mers, accident în urma căruia mama sa a decedat”, susţin procurorii.
Sergiu Sebastian Botişan va da socoteală în faţa judecătorilor jibouani, după ce, aflându-se în stare de recidivă, în noaptea de 26-27 aprilie 2015, a condus mopedul marca Piaggio cu numărul de identificare 110000040732, având capacitatea cilindrica de 49 cmc, pe DJ 108E prin localitatea Cheud, precum şi pe un drum comunal din aceeaşi localitate, fără a fi posesor de permis de conducere şi fără ca mopedul să fie înmatriculat sau înregistrat.

Leave a Comment