Trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat

Bărbatul în vârstă de 52 de ani, din localitatea Bădăcin, care şi-a înjunghiat soţia cu un cuţit în piept, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat. Cumplita fapta s-a petrecut la mijlocul lunii ianuarie, în gospodăria acestora, pornind de la o ceartă între tată şi fiu, pe care femeia a încercat să o aplaneze. Furios şi amenţit de băutură, bărbatul şi-a ameninţat fiul că-l omoară, iar în încercarea disperată să-l oprească, soţia a căzut victimă.
Procurorii au finalizat investigaţiile în acest caz şi au dispus, în data de 4 februarie, trimiterea în judecată a bărbatului de 52 de ani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Sălaj, Ancuşa Pura, în data de 5 februarie, a fost judecată legalitatea măsurii de arestare preventivă în cazul inculpatului Avram O. „Instanţa a decis că măsura de arestare preventivă în cazul bărbatului acuzat de săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat este legală şi temeinică. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 20 martie, anul acesta”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Avram O., bărbatul de 52 de ani, din Bădăcin, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat, începând cu data de 19 ianuarie. Din investigaţiile procurorilor, bărbatul şi-a ameninţat întâi băiatul cu un cuţit, iar femeia a căzut la mijloc. „În data de 17 ianuarie, O. A., din Bădăcin, după ce a consumat băuturi alcoolice, s-a certat cu membrii familiei sale, apoi a luat un cuţit şi l-a ameninţat pe fiul său care s-a refugiat într-o cameră. Partea vătămată, O.R., a intervenit pentru apărarea fiului ei, motiv pentru care inculpatul a aplicat soţiei sale o lovitură de cuţit în zona pieptului, deasupra inimii”, a declarat la acea dată purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, procuror Rodica Vaida Pece.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor. “Cazul a fost sesizat prin numărul unic de urgenţă 112 de către unul din membrii familiei. Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au constatat că, în seara zilei de joi, Avram O., de 52 de ani, din Bădăcin, pe fondul consumului de alcool şi în urma unor discuţii contradictorii, i-a aplicat o lovitură cu un cuţit, în regiunea superioară stângă a toracelui, soţei sale”, a declarat Tincuţa Dumuţa.
Soţia bărbatului, în vârstă de 47 de ani, a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Femeia a fost stabilizată şi internată la secţia Chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.
Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă să stea ani grei în spatele gratiilor. Pedeapsa pentru fapta săvârşită este închisoarea între 7 ani şi şase luni şi 12 ani şi şase luni.

Alte articole

Leave a Comment