Trei victime pe trei cărări: accidente rutiere cu același numitor comun – alcoolul

Trei evenimente rutiere au avut loc joi, 14 decembrie, toate având la bază consumul de alcool înainte de participarea la trafic. Polițiștii din Mirșid au identificat în trafic un un conducător auto în vârstă de de 61 ani din Zalău, care a condus autoturismul proprietate personală prin localitate şi a intrat în șanțul din partea dreaptă a direcției de mers. Cu ocazia testării cu apartul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice.

În aceeași zi, un bărbat de 62 ani, din  judeţul Alba, în timp ce un autovehicul prin localitatea Vîrşolţ, nu a acordat prioritate de trecere unei căruţe conduse de un bărbat de 53 ani din localitate, intrând în coliziune cu aceasta. În urma impactului, conducătorul atelajului a suferit leziuni uşoare, acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Câteva ore mai târziu, în cursul serii, un bărbat de 32 ani, din Șimleu Silvaniei a fost acroșat în timp ce traversa neregulamentar strada de oglinda retrovizoare a unui autoturism condus de un bărbat de 35 ani, din Bilghez. În urma impactului, pietonul a fost rănit ușor, iar testarea cu aparatul etilotest a evidenţiat o îmbibaţie alcoolică de de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Alte articole

Leave a Comment