Trei poliţişti s-au înscris în cursa pentru şefia IPJ Sălaj

Postul de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj este râvnit de către trei candidaţi, potrivit oficialilor Poliţiei Române, care au refuzat să ne comunice numele lor, invocând legislaţia privind protecţia datelor cu caracter personal.
Surse din cadrul Poliţiei sălăjene susţin că printre cei care speră să ajungă la comanda instituţiei se numără actualul împuternicit pe post, Miron Aurel Ştirb, dar şi Gabriel Terheş, cel pe care Ştirb l-a împuternicit, în octombrie 2017, la conducerea Poliţiei Municipale Zalău.

Câştigătorul va fi desemnat în 7 septembrie, când candidaţii vor susţine o probă unică de selecţie – un interviu structurat pe subiecte profesionale. Aprecierea rezultatului final al interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10. Este declarat „admis” candidatul care are nota cea mai mare şi primeşte cel puţin 7.00. În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă, postul îi revine celui cu cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs.
Reamintim că fotoliul de inspector şef al IPJ Sălaj a devenit vacant în luna august 2017, odată cu pensionarea, la doar 49 de ani, a lui Ovidiu Dosa. O lună mai târziu, comanda instituţiei a fost preluată, prin împuternicire, de către adjunctul de atunci, Miron Ştirb.

Alte articole

2 Thoughts to “Trei poliţişti s-au înscris în cursa pentru şefia IPJ Sălaj”

  1. Bula

    Cam asa se intampla cu ocuparea unor astfel de locuri de conducere….On conditiile in care exista adevarati profesionisti in sistem,sa te apuci sa pui un raspopit cu pretentii de militian ,o muce de 28 de ani peste profesionisti,este ca si cum ai pune la orcheztra Operei de la Viena,dirijor pe Gutza sau Salam…Sa-l pui acolo numai pentru ca e ginerele lu peste afumat este sfidare pe fatza…..Mai apoi,astialalti impusi/pusi n-avem a zice ceva contra lor,dar nici pro,caci n-am prea citit despre cazuri celebre rezolvate ,auzit sa se fi facutara dupe ei oarece filme politiste sau romane scrise.Intr-un final ca peste tot la bujetari/sic! pentru posturi sxoase la concurs dar mai ales pentru cele de genul astora babane,castigatorii,alesii sunt cunoscuti inainte de publicarea postului scos la concurs..Astfel,cautarea unui o, capabil pentru a ocupa o functie la Stat devine o treaba cu mult maro,un fel de schimb de mame in varianta Teleormaneana cu iz de vanatoare de pokemoni in stil romanesc si marlanesc!Felicitari nea Stirbule,ca tu esti al cu stea in frunte!

  2. Anonim

    Ce experiență și ce expertiza are actualul șef de inspectorat? Sunt profesioniști care lucrează de 20-25 de ani în Inspectorat, ei de ce sunt ocoliți? Cum sa pui șef un om, indiferent cine e, când habar nu are cu se mănâncă munca aceasta? Chiar nimeni nu se sesizează? O țară pierduta, un judet rătăcit și trimis la coada, mereu, prin astfel de practici!

Leave a Comment