Transportatorii de persoane, „arși” la buzunar de polițiștii rutieri

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat, timp de o săptămână, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă. Aproape 500 de autovehicule au fost verificate şi peste 100 de sancţiuni au fost aplicate.

Astfel, în perioada 20-26 iulie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au desfăşurat la nivel judeţean o acţiune ce a avut ca scop prevenirea evenimentelor rutiere, dar şi respectarea regulilor de circulaţie în care sunt implicaţi transportatorii de persoane şi mărfuri. În cadrul acțiunii au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activitatea a vizat depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă. În acest context au fost verificate 478 de autovehicule. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 102 sancţiuni contravenţionale. De asemenea, poliţiştii au suspendat un permis de conducere, au reţinut şase certificate de înmatriculare. Totodată au fost imobilizate şi trei autovehicule, dintre care două pentru intervenţie asupra echipamentului tahograf (dispozitiv de tip magnet). Valoarea totală a sancţiunilor este de 51.400 lei.

Leave a Comment