Traficantul de droguri Ionut Tamba, trimis la racoare pentru urmatorii doi ani

Traficantul de droguri Ionut Tamba, trimis la racoare pentru urmatorii doi aniZalauanul Ionut Tamba, acuzat de trafic de droguri de mare risc, isi va petrece urmatorii doi ani in spatele gratiilor, dupa ce magistratii Tribunalului Salaj s-au pronuntat, miercuri, in dosarul acestuia. Pe langa pedeapsa cu inchisoarea, instanta judecatoreasca a decis confiscarea a peste 12.500 de lei, provenita din comercializarea drogurilor.

Potrivit solutiei date de Tribunalul Salaj, inculpatul Ionut Tamba este condamnat la pedeapsa de doi ani si sase luni inchisoare cu executare in regim de detentie, pentru comiterea infractiunii de trafic de droguri de mare risc. Din perioada de detentie se va reduce timpul retinerii si arestarii preventive, incepand cu data de 22 iunie a anului in curs. De asemenea, judecatorii au dispus confiscarea, de la inculpat, a sumei de 10.000 de lei obtinuta de acesta in urma comercializarii drogurilor de mare risc si a sumei de 2.490 lei ridicata de la inculpat cu ocazia perchezitiei corporale efectuata acestuia dupa constatarea infractiunii flagrante, suma provenita din vanzarea drogurilor de mare risc, se arata in solutia data de Tribunalul Salaj.

Ionut Tamba va trebui sa achite si 5.800 de lei in contul cheltuielilor judiciare catre stat, din care, cate 200 lei, reprezentand onorariile aparatorilor desemnati din oficiu pentru inculpat in faza de urmarire penala.

Decizia data de instanta este cu drept de recurs in termen de zece zile de la pronuntare pentru procuror si de la comunicare pentru inculpat.

Reamintim ca zalauanul Ionut George Tamba, in varsta de 21 de ani, a fost arestat de procurori in data de 23 iunie, dupa ce a fost prins in flagrant, in centrul municipiului, vanzand droguri unui minor in varsta de numai 13 ani. Tanarul zalauan este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de droguri de mare risc. Potrivit legislatiei in vigoare, fapta mentionata se pedepseste cu inchisoarea intre 10 si 20 de ani.

Procurorii sustin ca acesta a vandut, in perioada 2010 – 2011, sute de droguri de mare risc unor tineri cu varsta cuprinsa intre 13 si 20 de ani, din orasele Zalau, Jibou si Simleu Silvaniei. Drogurile gasite in apartamentul parintilor sai, unde locuia, se ridica la aproximativ 30.000 de lei pe piata neagra. Acestea erau procurate printr-o firma de curierat de la un galatean. La data respectiva, procurorii au confiscat 259 de pliculete inscriptionate Chocolate, continand cantitatea de 121,3 grame substanta ce contine JWH018, extrem de periculoasa. Drogurile au fost predate catre Inspectoratul General al Politiei Romane Bucuresti – Directia de Evidenta Operativa si Cazier Judiciar – Camera de Corpuri Delicte.

Alte articole

Leave a Comment